Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Lelőtte támadóját a szolnoki háztulajdonos

2003.07.31. 13:04
Bár jogos önvédelem is lehetett, pillanatnyilag még emberöléssel gyanúsítja azt a szolnoki háztulajdonost a rendőrség, aki saját fegyverével végzett egy betörővel. A férfi maga értesítette a rendőröket és nem próbált elszökni, ezért szabad lábon védekezhet.
Agyonlőtte támadóját egy szolnoki háztulajdonos. A férfi otthonában tartott lőfegyverével lőtte le a baltával rátámadó betörőt csütörtökre virradó éjszaka. Tette után azonnal értesítette a rendőrséget is.

A kiérkező rendőrök a kertben találtak rá a vérző betörőre. A 41 éves hajléktalan férfihez mentőt hívtak, mire azonban a segítség a helyszínre ért, a férfi belehalt sérüléseibe.

Emberöléssel gyanúsítják

Bár akár jogos önvédelem is lehetett, a rendőrség emberölés gyanújával kezdett nyomozást. A háztulajdonos mindenben együttműködik a hatóságokkal - nyilatkozta az Indexnek Lengyel György, a szolnoki kapitányság szóvivője.

Együttműködik

"Nem változtatta meg a helyszínt, nem akart elszökni" - mondta Lengyel. A gyanúsított ezért az ügyészség egyetértésével szabad lábon védekezhet.

A rendőrök a helyszínen a betörő baltáját is megtalálták, azt majd a vizsgálatok állapítják meg, hogy a fegyver honnan származik.

Amerikában más a helyzet

A magyar jog szerint önvédelemre valaki csak akkor jogosult, ha élete ténylegesen veszélyben forog. Más a helyzet az angolszász jogban: a tulajdonjogot kiemelten védő szabályok szerint az Egyesült Államokban már akkor is jogos a fegyverhasználat, ha valaki a tulajdonos engedélye nélkül követ el birtokháborítást. Nagy-Britanniában hétfőn engedtek szabadon egy farmert, aki halálosan megsebzett egy az otthonába betörő 16 éves fiút.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!