Mária
-6 °C
-2 °C

Tizedik áldozatánál tart a moszkvai sorozatgyilkos

2003.07.21. 13:42
Négy fiatal nő holttestére bukkantak a hét végén Moszkvában, s ezzel tízre nőtt az orosz fővárosban július eleje óta hasonló módon meggyikolt lányok száma. A hatósági pszichiáterek hozzáfogtak a sorozatgyilkos jellemrajzának kidolgozásához; feltételezésük szerint egy megnyerő külsejű és modorú, ám pszichikailag súlyosan beteg, fiatal, legfeljebb negyvenes évei elején járó férfit kell keresni.
A rendőrség - a Rosszijszkaja Gazeta hétfői beszámolója szerint - nem zárja ki azt, hogy a hét végi esetek valamilyen módon kapcsolódnak a hónap eleji gyilkosságsorozathoz, amelyben két hét alatt Moszkva északi és északkeleti városrészeiben négy fiatal nőt fojtottak meg.

Megnyerő pszichiátriai eset

Korábbi rendőrségi közlés szerint valószínűleg egy őrült sorozatgyilkosról van szó, a nyomozók szerint a gyilkosságok helyszíneinek közelsége és az elkövetés azonos módja ugyanis szinte kétséget kizáróvá teszi, hogy ugyanaz a személy követte el a bűncselekményeket. A hatósági pszichiáterek hozzáfogtak a sorozatgyilkos jellemrajzának kidolgozásához; feltételezésük szerint egy megnyerő külsejű és modorú, ám pszichikailag súlyosan beteg, fiatal, legfeljebb negyvenes évei elején járó férfit kell keresni. A hét végén megtalált négy lány közül egyet megfojtottak, háromnak koponyasérülés okozta a halálát.

Az ügyészség közölte: még nem tudja megerősíteni a sorozatgyilkosról szóló elméletet, de azt - több egyéb verzió mellett - nem is vetették el. Rendőrségi források mindenesetre megjegyezték, hogy az elkövető nem veszi el áldozatai ékszereit, következésképp nem rablógyilkosságok történtek.

A gyilkosságokról címlapján beszámoló Izvesztyija szerint egész Moszkva egy elvetemült sorozatgyilkosról beszél, s az ügyészség nem hajlandó elismerni, hogy ugyanaz az elkövető, pedig a bűncselekményeket szinte azonos módon hajtották végre.

A lap hozzáteszi: a moszkvaiak a rémisztő gyilkosságsorozat ellenére sem változtatnak szokásaikon, továbbra sem adják fel például parkbeli sétáikat vagy az éjszakai kutyasétáltatást.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.