Ágnes
-11 °C
-4 °C

Harminc évvel ezelőtti gyilkosságért tartóztatták le

2003.09.21. 11:30
Őrizetbe vették Nepálban azt a francia sorozatgyilkost, aki állítólag harminc évvel ezelőtt gyilkolt meg két turistát. A férfi eddig több mint húsz évet töltött börtönben, de gyilkosságért sohasem ítélték el.
A két turista harminc évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsított Charles Sobhrajt pénteken tartóztatták le a katmandui Yak és Yeti kaszinóban. Az 59 éves férfi 21 éves szabadságvesztés után 1997-ben szabadult egy delhi börtönből. A férfit ezután Franciaországba szállították.

Bikini-gyilkosság

A gyanú szerint Sobhraj legalább húsz gyilkosságot követett el ázsiai országokban az 1970-es években. A "Kígyóként" is ismert férfi állítólag hátizsákos turistákra vadászott, főleg Thaiföldön. Az áldozatoknak kábítószert adott, majd elvette pénzüket és útlevelüket. Az emberölések hamarosan a Bikini-gyilkosság nevet kapták, mivel az egyik áldozatot, az amerikai Jennie Bollivart bikiniben találták a Thaiföldi-öbölben.

A Kígyó

1976-ra a Sobhrajt már legalább három ázsiai országban körözték. A férfi végül 1977-ben tíz éves börtönbűntetésre ítélték Új-Delhiben, mert egy egész autóbusznyi turistát nyomott tele narkóval a Vikram Hotelben, azonban sohasem ítélték el emberölésért.

Sobhraj állítólagos bűnözői pályafutásából több film és könyv is született. A börtönévek alatt állítólag számos gyilkosságot vallott be az ausztrál Richard Neville-nek, aki könyvet írt a gyilkos visszaemlékezéseiből. A könyvben leírtakat Sobhraj később visszavonta, így azt is tagadta, hogy 1986-ban úgy szökött meg a börtönből, hogy kábítószert adott az őröknek. Az író szerint Sobhrajt ugyan 24 óra múlva elkapták, de a szökésért kirótt újabb büntetés miatt nem adták ki Thaiföldnek, ahol gyilkosság vádjával állt volna bíróság elé.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.