Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Jeges vízbe hajította három gyermekét

2005.10.20. 10:10
Belső hang késztetésére a San Fracisco-i öböl jeges vízébe hajított három gyermeket egy elmebeteg nő. Az egyik kisgyermek holttestét már megtalálták, a két másik túlélésére sincs sok esély.

Vízbe hajította három kisgyermekét egy elmeháborodott nő San Franciscóban. A 23 éves Lashaun Harris egy kikötői mólóról dobta a három gyereket - az egyéves Joshuát, a hároméves Travante Greelyt és a hatéves Trayshaunt - a San Farcisco-i öböl jéghideg vizébe, jelentette a San Francisco Chronicle. Bár a megdöbbent járókelők azonnal értesítették a mentőalakulatokat, öt óra keresgélés után csak az egyik gyermek holttestét sikerült megtalálni.

Joane Hayes-White tűzoltóparancsnok, a mentés irányítója szerint nincs sok esély a gyermekek túlélésére. A vízhőmérséklet alig éri el a tíz fokot, "nehéz lenne ezt sokáig elviselni" - mondta a Chroicle-nek.

Szemtanúk szerint az asszony nem próbált meg elmenekülni a helyszínről, közönyösen bevárta a rendőröket, és egykedvűen, kifejezéstelen tekintettel vette tudomásul őrizetbe vételét. Állítólag csak annyit mondott a helyszínre érkező rendőröknek, hogy "egy hang sugalmazta" neki a bűntettet.

Harris férjét, a gyermekek apját a rendőrök értesítették a történtekről. "Teljesen kiborult, segítünk neki, hogy kapcsolatba léphessen megmaradt családjával" - nyilatkozta a Chronicle-nek egy nyomozó. Harris ismerősei szerint semmi sem utalt rá, hogy a nő ilyesmire készülne. "Tegnap találkoztam vele, elcseverésztünk. Sose gondoltam volna, hogy ilyet tehet" - mondta el a lapnak Mary Ann Ramirez, a gyermekeket és anyjukat is jól ismerő szociális munkás.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.