Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

'Körültekintően' gyilkolt a szekszárdi lövöldöző

2004.03.04. 15:53
Áldozatára négy lövést adott le, az utolsóval a földön fekvő férfit tarkón lőtte - állapította meg a rendőrségi vizsgálat a szerdai lövöldözés elkövetőjéről, akit jelenleg válságos állapotban ápolnak a szekszárdi kórházban.
Fegyvergyűjtő volt az a szekszárdi férfi, aki a városközpontban szerdán szerelemféltésből több lövéssel megölte 54 éves vetélytársát - közölte a rendőrség Szekszárdon, csütörtökön. Lakásán több működőképessé tett pisztolyt és három régi, de működőképessé tehető puskát foglalt le a rendőrség - mondta sajtótájékoztatóján Majsai János alezredes, kiemelt főnyomozó, aki hozzátette: a fegyvertartásra nem volt engedélye a férfinak. A gyilkossághoz egy második világháborús, 7.65-ös kaliberű Walter maroklőfegyvert használt az elkövető - mondta el az Index érdeklődésére Daubner Gabriella, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az elkövetőt - aki végül maga ellen fordította fegyverét - őrizetbe vették a kórházban, ahol többórás műtét után is sokkos állapotban fekszik. "Állapota válságos, súlyos mellkasi és hasi sérülései miatt gépre kellett tenni" - mondta Faiz Amairi, a szekszárdi kórház orvosa az MTI-nek.

Kihallgatására egyelőre nincs mód, a szerdai tragédia helyszínén azonban búcsúleveleket hagyott hátra, köztük a rendőrség számára is, amelyben egyértelműen közli tettét és annak okát. A szerelmi háromszög "feloldására" tudatosan készülő férfi levelében beszámolt arról, hogy vetélytársa "kiiktatására" csak így látott lehetőséget, és tettével lelki fájdalmat akart okozni szerelmének, akit azonban fizikailag bántalmazni nem kívánt. A szóvivő az Indexnek elmondta: az elkövető búcsúlevelet hagyott rokonainak, ismerőseinek is, ezeket a házkutatás során találták meg a rendőrök.

A 40 éves férfi büntetlen előéletű volt, cselekedetét "körültekintően" hajtotta végre, mások testi épségét nem veszélyeztette. Áldozatára négy lövést adott le, az utolsóval a földön fekvő férfit tarkón lőtte. Miután végzett a Szekszárdon közismert férfival, maga ellen fordította a fegyver csövét, és szívtájékra célozva kétszer meghúzta a ravaszt - tájékoztatta az Indexet Daubner Gabriella. A rendőrség előre kitervelten elkövetett szándékos emberöléssel gyanúsítja a férfit.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!