Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Rákot dobtak felé, nyakát szegte

2006.01.13. 10:45
El akart hajolni egy japán látványkonyhában felé hajított rák elől Jerry Colatis, de nyakát szegte. A férfit műteni kellett, de komplikációk léptek fel, és belehalt a kialakult fertőzésbe. Családja tízmillió dolláros kártérítést követel az étteremtől.

Tízmillió dolláros kártérítésre perel egy japán éttermet egy amerikai család, jelentette az AP. A Colatis család szerint a mineolai Benihana japán steakétterem főszakácsa tehet a családfő, Jerry haláláról.

Játszottak az étellel

Jerry Colatis és családja 2001 januárjában vacsorázott a Benihana étterem lánc Munsey parki éttermében a New York-i Mineolában. A Beniha étterem egyik specialitása, hogy szakácsai zsonglőrtrükköket is bevetnek a vendégek szórakoztatására.

A szakácsok a vendégek asztalánál sütik ki az ételt, amit közben a levegőben forgatnak, dobálnak. Colatisék szerint asztaluknál is trükközött egy grillszakács, de ők megkérték, hogy ne dobálja a rákokat, írja az AP.

A szakács mégis Jerry Colatis felé dobott egy rákot. A férfi megpróbált elhajolni, de közben nyakát szegte. Pár hónappal később belehalt a nyakműtéte következtében fellépő komplikációkba, állítják a család ügyvédei.

A többség kedveli

Az étteremlánc ügyvédje visszautasítja a vádakat. Charles Connick kizártnak tartja, hogy az amúgy borravalóért dolgozó szakácsok bármelyike is a vendég határozott kérése ellenére rákokat hajigáljon. Véleménye szerint pont a vendégek szokták kérni, hogy a szakács a szájukba dobja az ételt, ezt bizonyítékokkal is alá kívánja támasztani.

Az AP-nek nyilatkozó ügyvéd szerint Colatis amúgy sem a rák, hanem fertőzés, vagy az esettel össze nem függő nyaksérülés miatt halt meg.

A Colatis család által benyújtott kereset szerint Jerry Colatist 2001 júniusában - hat hónappal a rákincidens után - műtötték meg. A műtét nem sikerült jól, karja bénult maradt. Colatis 2001 novemberében halt meg, egy nappal azután, hogy 42 fokos lázzal kórházba szállították.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.