Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Vádat emelnek Simek Kitti ellen?

2003.02.11. 07:08
Két héten belül befejeződhet a nyomozás a nevelőapja meggyilkolásával gyanúsított Simek Kitti ügyében. Két szakértői vélemény beérkezése, illetve az ügyészséggel való egyeztetés után a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pontot tehet az ügy végre. A Népszabadság úgy tudja, hogy a 14 éves tótújfalui kislány és a rendőrség által bűnsegédnek tartott édesanyja ellen is vádemelést javasolnak.

A nyomozás során a rendőrség végig Simek Kittit gyanúsította nevelőapja meggyilkolásával. A tizennégy éves kislány édesanyját fegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják, a rendőrök szerint ugyanis megpróbálta eltüntetni halott férje több fegyverét.

A gyilkosság

Mint arról beszámoltunk, a tótújfalui kislány augusztus 31-én agyonlőtte nevelőapját. Az áldozat a gyilkosság éjszakáján megparancsolta a lánynak, hogy takarítsa ki a lakást. Mikor az apa lefeküdt, a lány fejbe lőtte egy engedély nélkül tartott pisztollyal.

A tanúvallomások és nyomozás eddigi adatai szerint a férfi folyamatosan terror alatt tartotta családját, a kislányt 4 éves kora óta bottal, hosszabbítózsinorral verte és szexuálisan zaklatta.

Ki mulasztott?

A közigazgatási hivatal fegyelmit indított a területileg illetékes körjegyző ellen, mivel az anya bejelentést tett a körjegyzőségen a férfi ellen, de a gyámhatósági eljárás elmaradt.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese hivatalos vizsgálatot is indított az ügyben. Takács Albert leszögezte, az ombudsmani hivatal elsősorban arra kíváncsi, hogy a gyámügyi hivatal és a rendőrség tudott-e a kislány családi körülményeiről, s tett-e bármiféle lépést.

Belső vizsgálat indult a történtek után a rendőrségen is, tisztázandó: mulasztottak-e a helyi bűnüldözők? Kiderült továbbá, hogy egy rendőrségi osztályvezető hallomásból tudott a Kittit nevelőapja részéről ért bántalmazásokról, ezt azonban senkinek nem jelentette.

A Népszabadság értesülései szerint a rendőrség álláspontját várhatóan nem befolyásolja lényegesen az a két szakértői vélemény sem, amelyek várhatóan még ezen a héten elkészülnek. A nyomozó hatóság a dolgok jelen állása szerint vádemelést javasol mindkét gyanúsítottal szemben.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.