Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Vádjavaslattal zárult a nyomozás Simek Kitty ügyében

2003.02.27. 14:54
Vádjavaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség az emberöléssel gyanúsított Simek Kitty ügyében - jelenti a HavariaPress. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön adta át az emberölési ügy iratait az ügyészségnek.
A 14 éves tótújfalusi kislány tavaly augusztus végén agyonlõtte alvó mostohaapját. Az édesanyát bűnpártolással és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsították. A rendõrség szerint felmerült az előre kitervelt emberölés gyanúja is.

Nem igazolható a szexuális zaklatás

A lány és az anya vallomásai szerint ugyanis a mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittyt. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást. A szexuális erőszakról csak a két vallomásból tudnak, ám azokat az orvos-szakértő véleménye nem erősítette meg.

A férfi holmija között megtalálták ugyan egy meztelen nõ fej nélküli fényképét, erről azonban nem állapítható meg, hogy kit ábrázol. Úgy tudni, hogy a rendőrök nem követtek el mulasztást, mert megpróbálták megakadályozni a családon belüli erőszakot. Gyermekvédelmi kötelezettségüknek eleget téve ugyanis korábban értesítették a gyámhatóságot a tudomásukra jutott, gyanús jelekről.

Az anya és a lány ruháin sem az áldozattól származó vérnyomokat, sem pedig lőport nem találtak. Felfedezték viszont a 14 éves lány ujjlenyomatait azon a szekrényen, amelyben a fegyver volt. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosság elkövetését. A fegyver alkatrészeit a gyilkosság felfedezése után a család egyik barátja a gyanú szerint a Drávába dobta.

Fennáll az emberölés gyanúja

Ezek azonban nem kerültek elő, így a barát ellen megszüntették a nyomozást, amelyet lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak. Simek Kittyvel szemben a nyomozás végső adatai szerint fennáll az emberölés bűntettének alapos gyanúja. Az anyával szemben bűnpártolás illetve kiskorú veszélyeztetése miatt tettek vádjavaslatot a rendőrök.

Korábban emberölés bűnsegédeként is gyanúsították az asszonyt, ezt az eljárást azonban megszüntették.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!