Emőke
8 °C
19 °C

Emberölésre módosították a vádat a Simon-ügyben

2004.05.19. 16:55
Társtettesként elkövetett emberölés bűntettére módosította a vádat a Simon-ügy valamennyi vádlottja esetében az ügyész a szerdai tárgyaláson. Az ügyész szerint ma az is kiderült, hogy nem verekedés, csak vita előzte meg az egykori futballista bántalmazását. Júniusban várhatóan ítéletet hirdetnek.
Emberölés bűntettére módosította a vádat a Simon Tibor meggyilkolásának ügyében eljáró ügyész szerdán. A vádhatóság szakértők és tanúk meghallgatása után döntött az eredetileg halált okozó testi sértés vádjának megváltoztatása mellett mind a négy vádlott esetében.

Az ügyész elmondta, döntését azért hozta meg, mert a volt futballista fejét ért ütések miatt kialakult agyzúzódásos koponyasérülés elkerülhetetlenül vezetett Simon Tibor halálához, és a vádlottak nem bízhattak abban, hogy a futballista túléli az estét.

Nem volt verekedés, csak vita

Az ügyész módosította a tényállást is, eszerint a szórakozóhelyen nem volt verekedés, csak szóváltás alakult ki az elsőrendű vádlott és Simon Tibor között. Az elsőrendű vádlott egyszer megütötte a sportolót, aki ettől elesett. Miután Simon elhagyta a szórakozóhelyet, haragosa szaladt utána először, majd a másik három vádlott is üldözőbe vette. A fejre irányuló rúgásoktól a sportoló elesett, "magatehetetlenül, eszméletlenül" feküdt a földön.

A vád és a tényállás módosítása miatt a bíróság június 14-ére napolta el a tárgyalást, hogy a védők felkészülhessenek a megváltozott vádra; az ítélethirdetésre várhatóan a következő tárgyaláson, június 16-án kerülhet sor a Fővárosi Bíróságon.

Simon halála

A Ferencváros egykori válogatott futballistáját, a Sopron szakvezetőjét a fővárosi Café Allure nevű szórakozóhely előtt 2002. április 21-én verték meg, ezután két nappal következett be halála. Emiatt az ügyészség négy ember ellen emelt vádat, és a történteket halált okozó testi sértésnek minősítette.

Az eljárás során az elsőrendű vádlott - aki korábban már állt bíróság előtt más erőszakos bűncselekmények miatt - Simon Tibor bántalmazásában bűnösnek vallotta magát, a halálos kimenetelt illetően azonban nem. A másik három vádlott, akik a szórakozóhely biztonsági őrei voltak, azt is tagadták, hogy egyáltalán bűncselekményt követtek volna el.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.