Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Figyelmeztető lövések a Lövőház utcában

2002.04.24. 22:30
Öt figyelmeztető lövést engedett egy rendőr a levegőbe a Széna téren, mivel kollégáját fenyegette a Lövőház utcában összegyűlt több száz fős feldühödött tömeg. A Simon Tibor emlékének ajánlott délutáni Ferencváros-Győr meccs után a Café Allure előtt kezdtek gyülekezni a szurkolók, ott, ahol vasárnap brutálisan megverték a Sopron vezetőedzőjét. Csak este tíz óra után kezdett oszlani a tömeg, melynek megfékezésére több tucat rohamrendőrt vezényeltek a Széna térre. Egy rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor a tömeg elsodorta.
Gyertyák és mécsesek a Lövőház utcában
Több száz fős feldühödött tömeg gyűlt össze szerda kora este a Lövőház utcai Café Allure szórakozóhely mellett, ahol Simon Tibort brutálisan megverték vasárnap este. A Sopron labdarúgócsapatának vezetőedzője kedden késő este halt bele súlyos sérüléseibe.

A BRFK sajtóügyeletese szerint a megmozdulást előzetesen nem jelentették be a rendőrségnek. Helyszíni tudósítónk szerint eleinte mindössze néhány rendőr volt a helyszínen, akik a Széna tér zavartalan forgalmát igyekeztek biztosítani. A több száz fős feldühödött tömeg Simon Tibor nevét skandálta, majd azt, "gyilkosok, gyilkosok" illetve "hol a gyilkos?".

Készenléti rendőrök a Széna téri villamosmegállónál
A rendőröket a feldühödött szurkolók előbb a Margit körúti villamosmegállóig, majd a körút túlsó oldalára szorították. Az egyik rendőr pisztolya tárát a levegőbe ürítve öt figyelmeztető lövést adott le, melyre válaszul sörösüvegek zápora árasztotta el őket. A HavariaPress szerint egy rendőr könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították. A Széna téren és a Margit körúton teljesen megszűnt a forgalom, a tömegközlekedés is leállt.

A tömegtől száz méterre több tucat kutyás rohamrendőr nézett farkasszemet a feldühödött szurkolókkal. Komolyabb atrocitásra nem került sor, a vezérszurkolók is segítettek lecsillapítani a tömeget. A feszült helyzet csak este tíz órára enyhült, ekkor kezdtek szétszállingózni az emberek.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.