Emőke
8 °C
19 °C

Megfenyegették a Simon-ügy egyik szemtanúját

2004.05.17. 14:38
A hétfői tárgyaláson több tanú megerősítette, hogy valamilyen "eszközzel" is bántalmazták Simon Tibort: állítólag láttak egy "vipera" nevű, fémből készült speciális ütőeszközt az egyik támadónál. A Fővárosi Bíróság az eltérő szakvélemények miatt egyszerre hallgatja meg az ügyben eddig kirendelt három orvos szakértőt.
Tanúk meghallgatásával folytatódott a Simon Tibor válogatott futballista halálos bántalmazása miatt indult büntetőper. A hétfői tárgyaláson kiderült: ismeretlenek megfenyegették az eset egyik szemtanúját, egy rokkantnyugdíjas asszonyt; erről maga az érintett számolt be a Fővárosi Bíróságon. A következő tárgyaláson újra meghallgatják az orvos szakértőket, jövő héten pedig a perbeszédeket követően várhatóan kihirdeti elsőfokú ítéletét.

Megfenyegetett szemtanú

"Csak próbáljatok nyilatkozni, ki lesz nyírva a családotok" - idézte fel a telefonban hallottakat a bíróság előtt sírva az idős asszony. Elmondta: a fenyegetésre még a nyomozás idején került sor. Az asszony leányával és gyermekkorú unokájával járt a cselekmény helyszínén, a bántalmazást néhány méterről nézte végig. Simon Tibor vérző arccal menekült a közeli szórakozóhelyről és közben azt hajtogatta üldözőinek: "jól van, jól van, igazatok van" - idézte fel a történteket az asszony. Négy férfi percekig ütötte, rúgta Simont, egyiküknél valamilyen eszköz is volt a tanú szerint. "Mindenütt ütötték, de elsősorban a fején" - tette hozzá erősen felindult állapotban az idős asszony.

A hétfői tárgyaláson több tanú megerősítette, hogy valamilyen "eszközzel" is bántalmazták Simon Tibort. Egyikük a helyszín közelében úgy hallotta másoktól: egy "vipera" nevű, fémből készült speciális ütőeszközt láttak az egyik támadónál.

A Fővárosi Bíróság várhatóan a következő, szerdai tárgyaláson egyszerre hallgatja meg az ügyben eddig kirendelt összesen három orvos szakértőt. Azért vált szükségessé ennyi orvos szakértő kirendelése, mert szakvéleményeik között ellentmondás mutatkozott a tekintetben, hogy Simon Tibor egy súlyos erőbehatástól szenvedett-e halálos sérüléseket vagy több ilyen is érte.

Halálos testi sértés vagy gyilkosság?

A Ferencváros egykori válogatott futballistája, később pedig a Sopron szakvezetője a fővárosi Café Allure nevű szórakozóhely előtt 2002. április 21-én történt bántalmazás után két nappal halt meg. Emiatt az ügyészség négy ember ellen emelt vádat, a történteket halált okozó testi sértésnek minősítette. A Fővárosi Bíróság bírája azonban a büntetőper első tárgyalásán februárban közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a cselekmény akár emberölésként is minősülhet. Ezért még akkor elrendelte a három, szabadlábon lévő vádlott előzetes letartóztatásba helyezését.

Az eljárás során az elsőrendű vádlott - aki korábban már állt bíróság előtt más erőszakos bűncselekmények miatt - Simon Tibor bántalmazásában bűnösnek vallotta magát, a halálos eredményt illetően azonban nem. Három vádlott társa, akik a szórakozóhely biztonsági őrei voltak, tagadták azt is, hogy egyáltalán bűncselekményt követtek volna el.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.