Piroska
-10 °C
1 °C

Hat kilométernyi sínt akartak ellopni

2004.11.22. 16:59
Egymillió forint kárt okozott az a több mint húsztagú csoport, aminek tagjai vasárnap négyszáz méter hosszan kiszerelték és feldarabolták a vasúti pályát a XXIII. kerületben. A banda a sínpárt Soroksár és a Szemeretelep között hat kilométer hosszan szedte volna fel, ha nem érik tetten őket a rendőrök.
Sínfelszedőket értek tetten vasárnap délben a XX. és XXIII. kerületi rendőrök, áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői közleményében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint N. Krisztián és társa B. István, valamint további húsz ember vasárnap a Vecsés út M5-ös autópálya alatti szakaszán, a biztonsági vasúti vonalszakaszon körülbelül négyszáz méter hosszan a vasúti sínpályát összetartó csavarokat kiszerelte, majd a síneket vágópisztollyal szétvágva, megkísérelték a fémdarabokat ellopni.

A társaságot a rendőrök a helyszínen tetten érték, azonban csak N. Krisztiánt sikerült előállítani, társai elmenekültek a helyszínről. A 24 éves tárnoki lakos elmondása szerint szerződést kötött arra, hogy a sínpárt hat kilométer hosszan Soroksár és a Szemeretelep között felszedik. A szerződést a helyszínen az őt tetten érő rendőröknek megmutatta, de később kiderült, hogy a szerződésen látható bélyegzőt már nem használják és az aláírás is hamis.

A bűncselekménnyel egymillió forint kárt okozott a népes csapat. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya nyomoz, a rendőrség N. Krisztián ellen őrizetbe vétele mellett eljárást indított.

Legutóbb októberben fogtak síntolvajokat a rendőrök Soroksár határában. Akkor bejelentésre vonultak ki a rendőrök az M5-ös autópálya egyik vasúti felüljárójához, két férfit érve tetten, amint éppen egy biztonsági vágányról vágtak le egy ötven méter hosszúságú síndarabot. Velük szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával indult eljárás.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!