Vilma
-7 °C
4 °C

Nem tettem mást, mint elrejtettem Szlávy holttestét

2006.05.10. 15:41
Az elsőrendű vádlott meghallgatásával folytatódott szerdán a Szlávy-per tárgyalása, a felbujtással vádolt elsőrendű vádlott is tagadta, hogy köze lenne Szlávy meggyilkolásához, szerinte Szlávy Bulcsú egyetlen hibája az volt, hogy erőszakoskodott élettársával.

Másik két vádlott társához hasonlóan, ő sem volt hajlandó vallomást tenni, illetve azt is kifejtette, hogy kérdésekre sem óhajt válaszolni. A másod- illetve harmadrendű vádlottal ellentétben azonban Wappler László egy nyilatkozatot felolvasott, amiben közölte: "Összességében nem tettem mást, mint elrejtettem Szlávy holttestét!"

Az ügynek összesen három vádlottja van, közülük az elsőrendű vádlottat, az ismert vállalkozó Wappler Lászlót felbujtóként vádolják Szlávy Bulcsú előre megfontolt meggyilkolásával. A gyilkosságot a vád szerint a harmadrendű vádlott követte el, míg a másodrendű vádlottat, aki korábban Szlávy testőre volt, bűnsegédként vádolják.

A vádirat szerint Szlávy 1997 nyarán megerőszakolta Wappler egyik barátnőjét, emiatt a férfi bosszút esküdött a Balaton királyaként elhíresült Szlávy ellen. Egy budaörsi megbeszélésük idején Wappler az egyik alkalmazottjával - névlegesen több cégének "ügyvezető igazgatójával" - meggyilkoltatta riválisát, majd a holttestet egy másik barátnője házának garázsában, a szerelőaknába rejtették el.

Erőszakoskodott élettársával

A szerdai tárgyaláson az elsőrendű vádlott tagadta, hogy köze lenne Szlávy meggyilkolásához, és azt állította a taláros testület előtt, hogy nem is volt érdeke a "Balaton királyának" halála. Elmondása szerint, nem voltak üzleti nézeteltéréseik egymással, illetve nem is tartoztak egymásnak. Szerinte Szlávy Bulcsú egyetlen hibája az volt, hogy erőszakoskodott élettársával, de Wappler arról tájékoztatta a bíróságot nyilatkozatában, hogy erről is csak jóval később szerzet tudomást.

Mikor ezt megtudta, csak akkor beszéltek, majd találkoztak egymással, de azt is csak azért mert Szlávy a nő kártalanítását fontolgatta, így ennek sem volt semmi köze Szlávy halálához. Azt mondta, hogy egy telefonhívást kapott, hogy Szlávy holtteste ott van a garázsában kiterülve, és ő nem csinált mást, csak elrejtette azt, majd eltűntette a nyomokat.

A mai tárgyalási nap érdekessége volt, hogy a két nyomozó jelent meg az ülésen, akiket viszont - a védelem kérésére - végül kiküldtek a tárgyalóteremből, mert a későbbiek során tanúként kívánják meghallgatni őket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.