Mária
-7 °C
3 °C

Virginiában állnak bíróság elé az orvlövészek

2002.11.08. 10:19
Először Virginia államban állítják bíróság elé a washingtoni gyilkosságsorozattal vádolt John Allen Muhammadot és John Lee Malvot. Az igazságügyminiszter szerint "Virginiában vannak a legjobb büntetési tételek", az államban ugyanis halálbüntetés is kiszabható.
A második legtöbb halálos ítéletet végrehajtó amerikai államban, Virginiában állítják bíróság elé a Washington környéki sorozatgyilkosság elkövetésével vádolt John Allen Muhammadot és John Lee Malvót. A vád szerint a 41 éves Muhammad és a 17 éves Malvo októberben négy állam területén tíz embert megölt, hármat megsebesített. Az áldozatok közül hárommal - köztük az FBI egyik elemzőjével - Virginiában végeztek, ezért lehet ott megtartani a tárgyalást.

John Ashcroft amerikai igazságügy-miniszter szerint "Virginiában vannak a legjobb büntetési tételek", ezért kell a két férfit ebben az államban bíróság elé állítani. A virginiai törvények szerint azok ítélhetők halálra, akik három éven belül egynél többször gyilkoltak.

Délen is gyilkoltak

A tárgyalás bejelentésével egyidejűleg a rendőrség azt is közölte, hogy a ballisztikai vizsgálatok szerint Muhammad és Malvo fegyverével öltek meg egy embert a georgiai Atlantában szeptemberben. A 41 éves férfit akkor lőtték le, amikor kijött boltjából, hogy egy gyanús autót ellenőrizzen. Az alabamai rendőrség múlt heti közlése szerint a két férfi fegyverével lőttek agyon egy 52 éves nőt Montgomery város egy italboltja előtt. Ugyancsak Muhammadot és Malvót vádolják azzal, hogy a louisianai Baton Rouge-ban megölték egy szépségszalon dolgozóját szeptember 23-án, jelentette a BBC.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.