Piroska
-12 °C
-2 °C

Négy év hat hónap Stadlernek

2003.02.12. 11:21
Négy év és hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Stadler József vállalkozót. Az enyhítést a bíróság az üzletember megromlott egészségi állapotával indokolta, valamint azzal, hogy Stadler már majdnem tíz éven keresztül volt büntetőeljárás hatálya alatt. Stadler József az Index kérdésére elmondta: felmentésre számított.
Négy év és hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Stadler József vállalkozót - tudta meg a HavariaPress. A közismert üzletembert különösen nagy kárt okozó csalásért ítélték el a bírák. Ezzel az ítélettel a Legfelsőbb Bíróság elvetette a Bács-Kiskun megyei Bíróság korábban hozott ítéletét. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Az enyhítést a bíróság az üzletember megromlott egészségi állapotával indokolta, valamint azzal, hogy Stadler már majdnem tíz éven keresztül volt büntetőeljárás hatálya alatt.

Tekintse meg galériánkat
Klikk a képre
Fotó: HavariaPress
Stadler József az Indexnek elmondta: felülvizsgálati kérelemmel él, valamint a köztársasági elnöknek kegyelmi kérvényt nyújt be. Az akasztói vállalkozó azzal számolt, hogy a bíróság felmenti. "Még nem tudom, hogy hová és mikor kell bevonulnom, arról külön érkezik papír" - nyilatkozta Stadler, akinek a négy év fél évből 22 hónapot kell letöltenie. "Ez az időszak, a jelenlegi egészségi állapotommal, nagyon nehéz lesz."

Stadler József jelenleg az Akasztón felépített stadionjának bérbeadásából, valamint rendezvényszervezésből él. Az Index megkeresésére február elején úgy válaszolt a tíz éve tartó igazságügyi eljárás hatását firtató kérdésre: "Ráment a családi életem, az egészségem, tönkrement minden."

Több, mint öt évvel ezelőtt, 1997. október 28-án kezdődött meg az ügyben az első bírósági eljárás, melynek végén, 1998. áprilisában különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás, adócsalás, magánokirat hamisítás és a számviteli fegyelem megsértése miatt marasztalták el az akasztói vállalkozót. Az ítélet akkor kilenc év börtön és vagyonelkobzás volt.

Egy év múlva a Legfelsőbb Bíróság szabadon bocsátotta Stadler Józsefet és új eljárásra kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot. Az új tárgyalássorozat 2000. október 26-án indult, és 2001 októberében már ismét elsőfokú ítéletet hirdettek Kecskeméten a Stadler József és társai ügyben. Az utóbbi ítélet a vállalkozónak kedvezett, mert három és fél évvel kevesebbet, azaz öt év hat hónapi szabadságvesztést és mindössze kétmillió forint pénzbüntetést kapott.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.