Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Beperli iskoláját egy londoni általános iskolás

2003.03.10. 13:22
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy 6 éves londoni kisdiák beperli volt iskoláját amiatt, hogy vastag, pamutból készült egyennadrágot kellett hordania, pedig bőre ekcémás lett a viseletre.
A gyerek, Louie Valencia több brit lapnak elpanaszolta, hogy a vastag, pamutból készült iskolai egyenruha "karmoló hatású", amelyet nem bírt a bőre.

Ekcémás lett az egyenruhától

Az iskola igazgatónője azonban nem sokat gatyázott: közölte, hogy nem hajlandó kivételt tenni vele, jóllehet a szürke egyenruhaszövet bizonyíthatóan ekcémát idézett elő a fiú mindkét lábán. A gyerek annyira szenvedett az ekcémától, hogy már futni is alig tudott.

Anyjával együtt ezért panaszt készül tenni a bíróságon, amiért az iskola vét a hátrányos helyzetűek védelmét előíró törvények ellen.

Azonnal kivették az iskolából

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy Louie már egy éve járt iskolába a maga választotta, puha gyapjúszövetből készült nadrágban, amikor az igazgatónő véletlenül észrevette, hogy nem az előírt egyennadrágot viseli. Azonnal hazaküldte a fiút azzal, hogy csak akkor teheti be a lábát újból az iskolába, ha az előírt nadrágot viseli.

A szülők erre kivették a fiút az iskolából, a perrel azonban ki akarják kényszeríteni, hogy az iskola ne kényszerítse továbbra is hátrányos helyzetbe az egészségügyi problémákkal küszködő tanulókat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.