Emőke
8 °C
19 °C

Pedofilhálózatot lepleztek le Morvaországban

2004.05.04. 09:09
Feltehetőleg az ország legnagyobb pedofil hálózatát leplezte le a közelmúltban a cseh rendőrség Morvaország északi részén - értesült a HavariaPress.
A nyomozók Ostrava környékén csaptak le két férfira, miután felmerült a gyanú, hogy a páros hosszabb idő óta egy egész hálózatot működtet.

Mint kiderült, a helyi turisztikai szakkör egyik vezetője többször is pornográf jeleneteket forgatott a gondjaira bízott 10-13 éves fiúkkal. Ezek egy részét a klubhelyiségben, a legtöbbet viszont a két hetes nyári tábor alatt, menedékházakban vették fel.

A kazettákat sokszorosították és nagy mennyiségben adták el, ezek közül a rendőrségnek több száz kazettát és képekkel teli CD-t sikerült lefoglalnia.

Egyelőre húsz olyan fiatalkorú fiúról tudnak, akiket a pedofil páros a filmekben szerepeltetett. A gyanú szerint azonban a botrányba több százan keveredhetnek bele, köztük komoly befolyással bíró emberek is, akik vásároltak a kazettákból.

A pedofiloknak egyébként az is kedvezett, hogy Csehországban a nyári táborokat szervező ügynökségeknek nincs joguk ahhoz, hogy a gyerekfelügyelők múltjában kutassanak. Így semmiféle ajánlásra vagy igazolásra, sőt erkölcsi bizonyítványra sincs ahhoz szükség, hogy valaki táborvezető legyen, és gyerekekkel dolgozhasson.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.