Hajnalka
-1 °C
15 °C

Tömeges ételmérgezés Pécsett

2002.05.05. 13:24
Szalmonella fertőzés gyanújával ápolnak 23 beteget Pécsett, a Baranya megyei kórházban - tájékoztatta a fertőző osztály ügyeletes orvosa az MTI-t.
Péterfi Zoltán doktor elmondta, hogy valamennyien a Pécsi Zeneiskola fennállásának 50. évfordulójára rendezett pénteki fogadás vendégei, illetve felszolgálói voltak, és feltehetőleg az ott elfogyasztott kaszinótojás és franciasaláta okozta a szalmonellára utaló tüneteiket.

A betegek állapota javult

A magas lázzal, hasmenéssel és hányással járó betegség panaszaival 39-en jelentkeztek az ambulancián, közülük 23-at vettek fel kórházi kezelésre, a többiek otthon gyógyulnak. Az ápoltak többsége infúziót is kapott szervezte folyadékveszteségének pótlására, s valamennyiük állapota jelentősen javult, de várhatóan csak a jövő hét elején hagyhatják el a kórházat.

A konyhát bezáratták

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat laboratóriuma is addigra fejezi be a vizsgálatot, amely kideríti, hogy pontosan milyen kórokozótól származott a tömeges megbetegedés - fűzte hozzá az orvos. Az MTI úgy értesült, hogy a gyanús ételt előállító vendéglő konyháját az ÁNTSZ szombaton bezáratta.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.