Vilma
-7 °C
4 °C

A gyászolókkal is végzett a pancsolt pálinka

2006.03.20. 10:33
Tíz helybéli halt meg egy indiai földműves hamvasztásakor, miután kotyvasztott pálinkával koccintottak a halott emlékére. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy ugyanaz a szesz végzett-e a gyászolókkal, mint amitől az elhunyt is életét vesztette.

Az Andhra Pradesh államban történt tömeges mérgezésről a helyi rendőrség számolt be hétfőn. Az elhunyt, D. Jaggaiah halálát is házikészítésű szesz okozta, a férfi szombaton halt meg a szomszédos államból származó illegális csempészárutól, jelentette a Reuters.

A gyászszertartáson csak a Ratta Kanna nevű faluban élő földműves férfiak vettek részt, és a hagyományok szerint ittak az elvesztett falubéli emlékére. Tíz gyászoló életét vesztette a mérgező italtól, tizenhatan életveszélyes állapotban vannak egy helyi kórházban. A halottak között van az elhunyt négy családtagja is.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy ugyanaz a szesz végzett-e a gyászolókkal, mint amitől D. Jaggaiah is életét vesztette. Andhra Pradesh államban korábban betiltották a házipálinka készítését és fogyasztását, de a szomszédos Orissa államban továbbra is virágzik a gyártás és a csempészetnek nem tudnak gátat szabni.

A szesz üvegje nyolc rúpiába (körülbelül ötven forintba), azaz harmadannyiba kerül mint a legális tömények. Az ellenőrizetlen körülmények között gyártott ital jórészt ipari alkoholból készül, amihez a pancsolók különféle adalékokat adnak, gyakran akkumulátorsav és használt autógumi is kerül a kotyvalékba. A félkész terméket aztán főzik és bepárolják, a palackozott végtermék évente több száz nincstelen indiait öl meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.