Natália
-3 °C
8 °C

Elektronikusan felügyelik a szexuális ragadozót

2005.11.22. 21:19
Debra LaFave-t bujaság és erkölcstelenség miatt büntették meg azután, hogy kiderült: a tanárnő 14 éves diákjával szexuális kapcsolatot tartott fenn.

Tíz év felügyeletet, illetve felfüggesztett büntetést kapott az a floridai tanárnő, aki 14 éves diákjával létesített szexuális kapcsolatot. Debra LaFave akár 30 év börtönbüntetést is kaphatott volna, védőinek azonban sikerült vádalkut kötniük. A bujaság és erkölcstelenség bűntettében vétkesnek talált - most már csak volt - tanárnőre különleges retorzió vár.

Elektronikus felügyelet

A vádalku értelmében LaFave három éven keresztül közösségi megfigyelés alatt áll majd, további hét éven át pedig felfüggesztett büntetésben részesül. A 25 éves - a bűncselekmény idején házasságban élő - nő minden lépését elektronikus úton megfigyelik, a tanárnőnek ezen kívül szexuális bűnözők számára előírt terápián is részt kell vennie, valamint felügyelet nélkül nem léphet kapcsolatba gyerekekkel.

A vádalku értelmében a bűncselekményben való felelősségét elismerő nő "szexuális ragadozóként" kerül nyilvántartásba, nem részesülhet az ügyről megjelenő újságcikkek vagy könyvek, illetve tévéműsorok hasznából sem.

A vallomások alapján összeálló történet szerint a tanárnő egy héttel az iskola utolsó napja után a 14 éves sértett társaságában a közeli Ocala városba autózott, hogy meglátogassák a fiú 15 éves unokatestvérét, majd mindhárman visszatértek Tampa Bay-be, egy kosárlabda-meccsre.

Orálisan kielégítette többször

A meccs előtt azonban a tanárnő elvitte őket saját lakására, és míg a 15 éves unokatestvér a lenti nappaliban videózott, Lafaye felvitte a 14 éves fiút az emeleti hálószobájába és orális szexben részesítette. Később, a meccs után, Lafaye megkérte a 15 éves unokatestvért arra, hogy vezessen helyette, ő pedig a hátsó ülésen ismét kielégítette orálisan a 14 éves fiút.

Pár nappal később a tanárnő újra azzal az ürüggyel, hogy elviszi őt kosárlabda-edzésre, az iskola területén lévő lakókocsiban szeretkezett a fiatalkorú sértettel. Június 15-én ismét meglátogatták a fiú unokatestvérét, és miután megint a 15 éves rokont ültette a volánhoz, a tanárnő a hátsó ülésen szeretkezett a sértettel. Két nappal később a dolog megismétlődött, a helyszín ezúttal egy park volt.

Az ocalai szomszédok ekkor azonban gyanút fogtak, és értesítették a fiú szüleit, akik felelősségre vonták a 15 éves unokatestvért, ő pedig mindent bevallott. Az unokatestvér szüleinek telefonja után a 14 éves sértett szülei is tudomást szereztek a történtekről, és miután kifaggatták gyermeküket, értesítették a rendőrséget.

Lafave azzal magyarázta különös kapcsolatukat tinédzserkorú szeretőjének, hogy "férjével szexuális problémái vannak", és hogy "különösen izgatónak találja a tényt, hogy amit tesz, az tilos". Az akkor 23 éves tanárnő tizenegy hónappal azelőtt kötött házasságot 25 éves vőlegényével.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!