Auguszta
5 °C
22 °C

Elfogták a Szigony utcai fegyverest

2004.09.04. 07:44
Kapcsolódó cikkek (1)
Kommandósok fogták el azt a Szigony utcai férfit, aki a közeli építkezésről hallatszó zaj miatt lövöldözött az ablakon péntek éjszaka. A negyedik emeleti lakásból leadott lövések senkit sem sebesítettek meg.
A rendőrség Terrorelhárító Szolgálatának kommandósai elfogták azt a fegyveres férfit, aki pénteken este puskájával több lövést adott le VIII. kerületi lakásának ablakából.

A férfi egy engedéllyel tartott vadászpuskával etse tíz óra előtt négy lövést adott le a Szigony utcában található negyedik emeleti lakásának ablakából. A férfi az utca túloldalán lévő építkezés felé lőtt. A kiérkező rendőrök körülvették az épületet, de a férfi elfogását a kommandósokra bízták.

A rajtaütést végül éjfél után tizenhét perccel hajtották végre. A fegyverest sérülés nélkül sikerült elfogni. Az eddigi adatok szerint a férfi azért lőtt ki az ablakon, mert zavarta az építési területről hallatszó zaj, és ezzel kapcsolatban a terület biztonsági őrével is szóváltásba keveredett. A veszekedés válthatta ki végül belőle azt a lekiállapotot, ami a lövések leadásához vezetett.

A lakásban mindvégig ott tartózkodott a nagynénje is, de őt sem a férfi részéről, sem a Terrorelhárító Szolgálat munkatársainak rajtaütésekor nem fenyegette veszély. Az események alatt senki nem sérült meg.

A lövöldöző vadászt ugyan a BRFK munkatársai őrizetbe vették, szombat déutánra azonban újra szabad lábon védekezhetett. Az ügyészség az RTL Klub híradójának nyilatkozó munkatársa szerint nem álltak fenn a törvényi feltételek a vádlott előzetes letartóztatásba helyezéséhez.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.