Zalán
6 °C
19 °C

Szikinger: Semmi törvénybe ütközőt nem követtem el

2003.03.21. 08:18
Lőfegyvert találtak a rendőrök az ismert ügyvédnél, Szikinger Istvánnál. Az ügyvéd állítása szerint nem tudott arról, hogy az egyik ügyfele által rábízott dobozban fegyver van. Szikingert lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsítottják.
A rendőrség hétfői házkutatása során egy dobozban engedély nélkül tartott Parabellumot talált Szikingernél, amit tavaly decemberben meggyilkolt ügyfele hozzátartozója adott át neki megőrzésre. Az ügyvéd tagadja, hogy ismerte volna a doboz tartalmát.

A rendőrök ragaszkodtak a házkutatáshoz

Mint a pénteki Blikknek elmondta, "behívtak a Teve utcába, és közölték velem: tudomásuk van arról, hogy egy ügyfelem lőfegyvert adott át nekem. Fegyverről nem tudok, de valamit valóban adott át egy dobozban" - válaszolta Szikinger. Elmondása szerint felajánlotta a rendőrségnek, hogy beviszi a dobozt, de a rendőrök ragaszkodtak hozzá, hogy házkutatás keretében foglalják le.

- Megmondtam a nyomozóknak, hol találják meg a dobozt, úgyhogy lényegében én adtam át nekik a keresett holmit, még ha ők azt is állítják, hogy házkutatás keretében foglalták azt le - nyilatkozta Szikinger a Népszabadságnak.

A fegyver tulajdonosa a párnája alatt tartotta a fegyvert

A ma még tisztázatlan eredetű fegyver akkor került Szikingerhez, amikor máig ismeretlen tettesek a XVI. kerületben lelőtték korábbi ügyfelét, T. Ottót - írja a Népszabadság. A férfi ellen korábban több merényletet is megkíséreltek, egyszer féltucatnyi lövés is érte, de akkor túlélte a támadást. A rendőrség még nem tudja, hogy kinek állt útjába a férfi, és miért. Csak remélni merik, hogy a T. sérelmére elkövetett gyilkosság tettesének kézre kerítése érdekében folyó nyomozás segít a korábbi merényletek indítékainak feltárásában és elkövetőinek elfogásában is.

A lap szerint a nyomozás keretében T. Ottó egyik közeli hozzátartozója a rendőrségen elismerte, az elhunytnak volt egy pisztolya, amit a párnája alatt tartott. Ezt - "nehogy kellemetlenségei legyenek belőle" - az áldozat hozzátartozója egy dobozban az elhunyt védőjének megőrzésre adta át. Rendőrségi források szerint a hozzátartozó azt vallotta, Szikinger tudott arról, hogy a dobozban fegyvert rejtettek el, s a dobozhoz való kulcsot is megkapta.

A rendőrség szivárogtat

A Blikk szerint Szikinger azt állítja, a dobozt ügyfele azért bízta rá, hogy bizonyos meghatározott esetben juttassa el azt a rendőrségre. Szikinger ügyvédi titoktartásra hivatkozva a bulvárlapnak nem árulta el, hogy ki és milyen ügyben adta át a dobozt, és mikor kellett voplna azt a rendőrségnek továbbítania.

Az ügyvéd ugyanakkor sérelmezi, hogy a rendőrség kiszivárgott a házkutatás híre. Mint állítja, "semmi törvénybe ütközőt nem követtem el".

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.