Albin
6 °C
10 °C

Felrobbantott kukák és hatvan rendőrségi eljárás

2005.01.03. 16:59
A szilveszteri petárdázásnak és duhajkodásnak 100 kuka esett áldozatául. A rendőröket országszerte 150-szer riasztották, 60 esetben büntető vagy szabálysértési eljárást indítottak.

Jelentős, több mint kétmillió forintos kárt okoztak a petárdák szilveszterkor Budapesten a szemétgyűjtő edényekben, mondta hétfőn Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője. Közel száz közterületi szemétgyűjtő ment tönkre Budapesten, ezek közül 28-30-at petárda gyújtott meg, a többit vandálok rongálták meg. Szintén petárdától teljesen kiégett egy óbudai hulladékgyűjtő szigeten két nagyméretű tartály. A becsült kár értéke 2,1 millió forint.

Az FKF Rt. munkatársai az újév első napján összesen hétszáz köbméter szemetet szállítottak el a fővárosi közterületekről és a különböző rendezvények színhelyeiről. Megkezdték a tönkrement szemétgyűjtő tartályok pótlását is, tette hozzá a szóvivő.

A rendőrségre százötven panasz érkezett az ünnepek alatt a szilveszteri petárdázások miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság jelentése szerint 103 esetben a rendőröknek kellett intézkediük. A hatóság hat büntetőeljárást indított, és ötvenkét szabálysértési eljárást kezdeményezett. A petárdák és tűzijátékok szabálytalan használata miatt három ember szenvedett súlyos sérüléseket.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.