Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Szúnyogbírság Szingapúrban

2004.12.20. 14:47
Hadjáratot indít a cserepes növények ellen a szingapúri kormány. A cserepekben összegyűlő vízben szúnyogok szaporodhatnak, amik aztán a trópusi náthaláz kórokozóit terjeszthetik. Az idén nyolcezerötszázan kapták el az olykor halálos betegséget.

Szúnyogbírság bevezetését tervezi Szingapúr kormánya. A városállam vezetése drákói szigorral őrzi a város tisztaságát, ahol a köpködésért is botütésre ítélhetik akár még a külföldi turistákat is. A szúnyogbírság bevezetését is a higiénia ihlette, a kormány így akar véget vetni a trópusi náthaláz terjedésének.

Szingapúrban az idén nyolc és félezer náthalázas megbetegedést regisztráltak, jelentette a BBC. Ez az előző évhez képest nyolcvan százalékos emelkedést jelent. A betegségben idén hárman vesztették életüket.

Vége a cserepes szaporodásnak

A járvány leküzdésére hozott intézkedéscsomag keretében a jövőben pénzbírságot fizettetnének azokkal, akik a szúnyogok szaporodásához kedvező körülményeket teremtenek. A szakértők szerint ugyanis a náthaláz terjedéséhez nagyban hozzájárulnak az apartmanházak erkélyein levő növények, melyek cserepeiben kis tócsák keletkezhetnek. Ez tökéletes terep a szúnyoglárváknak.

Az új törvény értelmében a szúnyogoknak szaporodási helyet biztosítók első esetben hatvan dollár, ezt követően akár kétszáz dollár (kb. 37 ezer forint) büntetésre ítélhetők.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.