Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

A rendőrség levetkőztette a burkába öltöztetett szobrot

2005.03.08. 10:04
Lakossági bejelentés után a rendőrség levetkőztette a Döbrentei téri Erzsébet-szobrot, amelyet hajnalban egy civil szervezet burkolt a muzulmán nők mindent eltakaró viseletébe. A nőnapi akcióban részt vett több magyar város és európai ország is.
Muzulmán viseletbe öltöztette egy szervezet Budapest és több magyar nagyváros nőszobrait a nemzetközi nőnap hajnalára. A rendőrség a fővárosban kedden reggel levetkőztette a Döbrentei téri Erzsébet-szobrot.

Mint kiderült, a szobrokat egy olyan szervezet bugyolálta burkába, amely a nők jogaiért küzd. A burka a muzulmán nők mindent, még az arcot is eltakaró hagyományos ruhája.

A rendőrök már levetkőztettek egyet


Erzsébet királynő
Állampolgári bejelentés érkezett hajnalban arról, hogy az I. kerület Döbrentei téri Erzsébet-szobrot fekete lepelbe, "csadorba" öltöztették, mondta Dancs Róbert, a BRFK sajtóügyeletese. A lepelre egy internetes címet írtak, a műemlékben semmiféle kárt nem tettek, rongálás nem történt. Az eset nem bűncselekmény, de vizsgálják, hogy történt-e szabálysértés.

A szoboröltöztető Európai Nők a Szabadságért szervezet honlapján azt írják, a Nemzetközi Nőnap alkalmából Európa több nagy városában így cselekedtek a nőszervezetek, hogy felhívják a figyelmet az iszlám európai jelenlétére, és kifejezzék nemtetszésüket a nőket alsóbbrendűnek tartó gondolkodásmóddal szemben.

Budapesten három szobrot, további hét nagyvárosban (Győrött, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Szegeden) egy-egy szobrot öltöztették burkába. Az akcióhoz csatlakoztak Németország, Lengyelország, Csehország és Dánia hasonló szervezetei is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!