Zalán
6 °C
19 °C

A szerelem agresszívvá tesz

2006.10.05. 11:41
Szerelmi vita és szerelemféltés, Nyíregyházán és Rédén szerdán két némiképp hasonló bűncselekménnyel kellett foglalkozniuk a rendőröknek.

Garázdaság miatt indult eljárás egy 17 éves kótaji fiú ellen, aki szerdán napközben Nyíregyházán, a Vasvári Pál utcában megrugdosott egy parkoló autót, majd fejbe, illetve mellkason rúgott egy éppen arra járó nőt. A fiút elfogták a rendőrök, de nem adott magyarázatot tettére, áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményében.

A rendőrség egyelőre annyit tudott kideríteni, hogy a fiú az atrocitás előtt barátnőjével veszekedett, és talán a feszültségét akarta az ismeretlen járókelőn levezetni. A fiatalember akár börtönbüntetést is kaphat a bűncselekményért.

Elütötte, megrugdosta

A Komárom-Esztergom megyei Rédén feltehetőleg a féltékenység vezetett incidenshez. A település belterületén szerda délután egy 15 éves fiú gyalogolt az út mentén társaival, amikor őt hátulról egy autó elütötte. A kocsi vezetője megállt, kiszállt, majd elkezdte a földön fekvő fiút rugdosni. Ezután a férfi visszaült járművébe, és elhajtott, áll a rendőrség csütörtöki kommünikéjében.

A rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy az autóval egy 21 éves kisbéri férfi közlekedett, és az autó tükrével szándékosan sodorta el az előtte gyalogosan közlekedő fiút. A könnyebb sérüléseket okozó gázolást feltehetőleg szerelemféltésből követték el, mivel a tettes egy lánnyal távozott a helyszínről, mondta Varsányi Zsolt százados, a megyei rendőrség sajtóreferense az MTI-nek.

A rendőrök a tanúk által megjegyzett rendszám alapján fogták el a gázolót, akinek segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelni tettéért.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.