Ágnes
-13 °C
0 °C

Aranyszállítmány is elégett az isztambuli reptértűzben

2006.05.25. 12:08
Továbbra sem tudják, mi okozta a tüzet az isztambuli reptéren, a kár mértékét is csak becsülni tudják, több millió dolláros veszteségről beszélnek a hatóságok. A leégett teherszállítási terminálban főként textíliákat raktároztak, de állítólag aranyszállítmány is bepakolásra várt.

Megkezdődött a károk felmérése az isztambuli Atatürk Nemzetközi Reptér szerdán leégett teherszállítási termináljánál. A tűz oka továbbra sem ismert, a hatóságok rövidzárlatra gyanakszanak, de nem zárható ki a szándékos gyújtogatás sem. Erre utal legalábbis, hogy egy kurd terrorcsoport magára vállalta a reptéri tűz okozását.

A károk felmérése a pillanatok alatt szétterjedt lángok oltása és a romok lehülése után kezdődhetett meg. A hírek szerint a teherszállítási terminál raktárjában aranyszállítmányok is voltak, de a tűz terjedését leginkább az könnyítette meg, hogy többségében textilipari termékek várakoztak bepakolásra. (Törökország az európai divatipari cégek fő beszállítója.)

A hatóságoknak időre van szükségük a kár összegének pontosításához, de eleve több millió dollárról beszélnek.

A reptér teherszállítási terminálja szerda délután gyulladt ki. Bár a tűz miatt százak kényszerültek pánikszerű menekülésre, végül csak hárman szenvedtek könnyebb sérülést, füstmérgezést. A tűz egy ideig utasterminálokat és egy közeli hotelt is fenyegetett, végül repülőkről sikerült megfékezni terjedését.

A tűz fennakadásokat okozott az utasforgalomban, de a Malév menetrend szerinti járata kis késéssel biztonságban landolt, majd szintén kis késéssel vissza is indult Budapestre. A reptér utasokat fogad, a teherszállító gépeket meghatározatlan időre két közeli reptérre irányították át.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!