Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Megtalálták az eltűnt kislányokat

2006.06.12. 23:11
7-9 éves gyerekek tűntek el egy tájékozódási versenyen Pilisszentlélek térségében. A hajnali órákban kutatás közben épen és egészségesen megtalálták a három kislányt, akik az éjszakát az erdőben töltötték.
Egy budapesti iskola három tanulója hétfőn, déli 12 óra körül eltűnt egy tájékozódási versenyen, Pilisszentlélek térségében. Az eltűnteket 350-en keresték. Végül kedden hajnalban találták meg őket.

A tájékozódási versenyen ötfős csapatok indultak, a csapat három lánytagja előresietett, a két fiú 12.45-kor célba ért. A három, hét és kilenc év közötti kislány hajnalig nem adott életjelet magáról.

Az eltűnt kislányokról kapott jelentés után a rendőrség három órán át helikopterrel kereste a gyerekeket. A kutatást 350 fős, erdészekből, polgárőrökből, barlangi mentőkből és rendőrökből álló csapat folytatta. A keresésben helyi lakosok is rászt vettek, és a helyszínen voltak az eltűnt gyermekek szülei is.

Az eltűnés feltételezett helyszínétől két kilométerre van a legközelebbi lakott település, azonban elképzelhető, hogy a kislányok rossz irányba indultak el, és távolra kerültek a lakott helyektől.

Az eltűnt kislányok egyike amerikai állampolgár, de magyarul jól beszél, másikuk epilepszia miatt gyógyszeres kezelés alatt áll.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.