Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Lángba borult egy kínai tanker

2004.10.07. 13:06
Nyolcszáz tonna benzint szállított az a folyami tanker, ami eddig ismeretlen okból kigyulladt szerdán Dél-Kínában. A hajó teljesen lángba borult, a menekülő legénység egyik tagja eltűnt.
Szerdán tűz ütött ki egy benzint szállító tartályhajón a dél-kínai Gan folyón, Nancsang kikötőjében, jelenti az Associated Press. A legutóbbi híradások szerint a Jüming Oil 1-en tomboló tűzvészt tizenhárom órás küzdelem után tudták csak megfékezni a nagy erőkkel kivonuló tűzoltók.

Klikk a képre!
A nyolcszáz tonna üzemanyaggal megrakott hajó a rakpartnál horgonyzott, amikor eddig ismeretlen okból felcsaptak a lángok. Az égő kőolajszármazék sűrű fekete füstje szinte teljesen beborította a kínai várost, mire húsz fecskendővel harcoló tűzoltók végre elfojtották a tüzet. A lakosok közül sokan panaszkodtak légzési nehézségekre és az orrfacsaró bűzre.

A hajó hétfős legénysége a lángok elől a folyóba vetette magát. Hat tengerészt sikeresen kimentettek, de egy matrózt még keresnek.

A katasztrófa következtében több kilométer hosszú szennyeződés alakult ki a Gan folyón. A tűz okát még vizsgálják a kínai hatóságok, az egyik kimentett hajózó szerint a motortérben ütött ki először a tűz.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.