Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Tartálykocsik ütköztek a 8-as úton

2004.06.21. 13:33
Üzemanyagokat szállító tartálykocsik ütköztek össze a 8-as főúton, és baleset érte a helyszínre igyekvő egyik mentőegységet is - tudta meg a HavariaPress.
Senki nem sérült meg, de több órára le kellett zárni a 8-as főutat, mikor két, üzemanyagot szállító szlovén tartálykocsi és egy magyar autóbusz ütközött egymásnak - tudta meg a HavariaPress. A főút Várpalota felé tartó forgalmát a rendőrség Székesfehérvár és Várpalota között eltereli, Iszkaszentgyörgy illetve Ősi felé. A hírügynökség értesülései szerint egyébként kevéssel az első karambol után baleset érte a helyszínre tartó egyik mentőegységet is.

Egy magyar rendszámú autóbusz hétfőn reggel, nyolc óra körül Budapestről Firenzébe tartott. A Fejér megyei Csór és a Veszprém megyei Inota között azonban - eddig tisztázatlan okokból - hátulról nekiütközött egy szlovén tartálykocsi. A gázolajat szállító járműbe belerohant a mögötte érkező, ugyanazon szlovén cég járműparkjába tartozó másik tartálykocsi is.

Fotók: HavarisPress
Ennek a járműnek a vezetőfülkéje teljesen összeroncsolódott, ám a sofőr karcolások nélkül úszta meg a balesetet. Az egyik tehergépkocsiból az üzemanyag is szivárgott, a katasztrófavédelem helyszínre siető szakemberei azonban idejében megkezdték a szivárgás megfékezését.

Nem sokkal az első balesetet követően a helyszínre riasztott készenléti mentőegységek egyikét is baleset érte Székesfehérvár határában, az Újcsóri úton. Személyi sérülés - az eddigi adatok szerint - ebben a balesetben sem történt, ám az anyagi kár jelentős, és hátráltatta a karambol a tartálykocsik balesetének műszaki mentését is. Mivel az egymásnak rohanó járművek az úttest minden sávját elfoglalták, rendőrség az érintett útszakaszon több órára teljes útlezárást rendelt el.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.