Emánuel
3 °C
12 °C

Újabb Tasnádi-ügyeket talált a rendőrség

2006.06.29. 15:54
Újabb két bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség Tasnádi Pétert. A hatóság gyanúja szerint egy csőd szélén álló ingatlanszövetkezet vezetőjének védelmet ígért, embereivel viszont folyamatosan fenyegettette, hogy több pénzt szedjen ki belőle. A rendőrség szerint volt felesége édesanyját is ő öntette le sósavval.

Életveszélyes fenyegetéssel megvalósított zsarolás megalapozott gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat Tasnádi Péterrel, F. Attilával és két társukkal szemben- közölte a nyomozóiroda az ORFK honlapján.

Látszólag védelmet ígért

A rrendőrség szerint Tasnádi 2004. májusi szabadulása után tovább akarta működtetni őrzés-védelemmel is foglalkozó kft-jét. Felvette a kapcsolatot egy akkor már fizetésképtelenné vált ingatlanszövetkezet elnökségi tagjaival, akik a befektetők követeléseitől és fenyegetésitől félve védelmet kerestek. Tasnádi látszólag elvállalta a védelmüket, valójában viszont ő szervezte a vállalkozók elleni életveszélyes fenyegetéseket, F. Attila nevében.

A nyomozók arra jutottak, hogy Tasnádi és F. Attila megállapodott, a zsarolással megszerzett pénzen megosztoznak majd. F. Attila viszont a rendőrök szerint nem is sejtette, hogy a rendszeres és életveszélyes fenyegetések a nevében történnek. A nyomozók azt is kiderítették, hogy Tasnádinak régebbről konfliktusa volt F. Attilával, és így próbálta ellensúlyozni az akkori sérelmeit.

Hatmilliós védelmi pénz

Az ingatlanszövetkezetes a folyamatos fenyegetések hatására 6 millió forintot fizetett ki, Tasnádi azonban tovább fenyegettette. Tasnádiék a sértettekről és a bajban lévő cégről környezettanulmányt is készítettek, és csak azért nem folytatódtak a fenyegetések, mert az elkövetők más ügyben előzetes letartóztatásba kerültek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt is eljárást folytat Tansádi Péter ellen. A gyanú szerint ő öntette le sósavval korábbi felesége, Marjai Judit édesanyját. A nő éppen aznap tanúskodott volna egy Tasnádi és volt felesége közötti perben. A rendőrség azt állítja, hogy Tasnádi a börtönből titokban kijutatott levélben adott utasítást akkori anyósa megtámadására.

Bosszú volt a motiváció

A nyomozók állítják Tasnádit leginkább a személyes bosszú és a pénz motiválta. A nyomozást mindkét ügyben várhatóan a közeljövőben befejezik.

Az ügyészség először februárban, majd májusban emelt vádat Tasnádi ellen. Többek között azt róják a terhére, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak új élettársát. Tasnádi Pétert kétrendbeli, emberölés előkészületének bűntettével és felbujtóként elkövetett lőfegyverrel visszaéléssel vádolják, mindkettőt bűnszervezet keretében követte el - szól az ügyészségi vád.

A Fővárosi Főügyészség tizenegy különböző bűncselekményben ügyében is vádat emelt Tasnádi Péter ellen ez év február 9-én. A vádirat szerint az ő utasítására késeltek meg több embert és gyújtottak fel több autót. A Nemzeti Nyomozó Iroda december 6-án tudatta, hogy vádemelést javasol Tasnádi Péterrel és társaival szemben, mások mellett életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, sikkasztás, csalás, zsarolás, személyi szabadság megsértése és közveszéllyel fenyegetés miatt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.