Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Tűz a tatabányai erőműben

2003.02.08. 17:37
Szombaton nem sokkal dél előtt eloltották a Vértesi Erőmű Rt. tatabányai fűtőerőművében, feltehetőleg kábelhiba miatt keletkezett tüzet. A távirati iroda jelentése szerint szombat délelőtt a szénszállító szalag és a rajta lévő szén is lángot fogott, valamint kigyulladt a villamos vezénylő épülete.
fotó: Havariapress
A tűzoltókat 10 óra 4 perckor értesítették, 11 járművel, több mint 40 emberrel indultak a helyszínre. A tűzoltóság Komárom-Esztergom megyei ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy kiérkezésükkor a szénszállító-szalag, az azon lévő szén és a villamos vezénylő épülete égett.

A tűz nagysága miatt négyes, kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el, a helyszínre riasztották a komáromi, a nyergesújfalui és a székesfehérvári tűzoltókat is. Az MTI információi szerint a vezénylő épületében mintegy 20-an tartózkodtak; mindannyian ki tudtak menekülni a lángok elől, személyi sérülés nem történt.

A tűzoltók már 12 óra előtt megkezdték az utómunkálatokat a helyszínen. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte az MTI-vel, hogy a távfűtésben és a villamosenergia-ellátásban nem lesz fennakadás. Az üzemeltetéshez szükséges fűtőanyagot Székesfehérvárról rendőri felvezetéssel szállítják az erőműbe.

fotó: Havariapress
A tüzet feltehetően kábelhiba okozta. Lovasi Andrea, a társaság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltók egyórás megfeszített munkával oltották el tüzet. A keletkezett kár az első becslések szerint 50-100 millió forint, a helyreállítási munkálatok 2-3 hétig tartanak majd.

A szóvivő megerősítette: Tatabánya távfűtésében nincs fennakadás. Az erőmű különben több mint 20 ezer lakás és 100 közintézmény fűtését biztosítja.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.