Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Két embert keresnek a taxisgyilkosság miatt

2006.02.06. 15:06
Lelőttek egy taxisofőrt csütörtök éjjel Sopron külterületén, a rendőrség két húsz-harmic év körüli férfit gyanúsít a gyilkossággal. Azonosításuk azonban eddig nem sikerült, a rendőrség ezért kéri mindazok segítségét, akik a kérdéses időben a környékén tartózkodtak.

Két embert keres a soproni taxisgyilkosság miatt a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság, a rendőrség egymilliós jutalmat is kitűzött a nyomravezető részére, derül ki a rendőrség hétfőn délután kiadott közleményéből. A két 20-30 év körüli soproni vagy annak környékén lakó férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

A rendőrség adatai szerint a két férfi február 2-án este, fél tizenegy után pár perccel Sopronban az Erzsébet kert előtti nyilvános telefonfülkéből taxit rendeltek. H. Antal Károly arrafelé volt fuvarban, a buszmegállóban várakozó két férfit körülbelül tíz perc múlva fel is vette kocsijába.

Az utasok Harka irányába, a Brandmajorhoz vezető bekötőúthoz vitették magukat, ahol a sofőrt egy pisztollyal fejbelőtték, a nála lévő tízezer forintot magukkal vitték. A gyilkosság elkövetése után feltehetőleg gyalog mentek vissza Sopronba.

Közepes testalkatúak

A feltételezett elkövetők egyike egy 175-180 cm magas, közepes testalkatú 20-30 év közötti férfi, aki sötét kabátot, és sötét színű kötött sapkát viselt. Hasonló korú társa 170 cm magas, közepes testalkatú férfi, aki sötét kabátot viselt, írja a HavariaPress. Azonosításuk azonban eddig nem sikerült, a rendőrség ezért kéri mindazok segítségét, akik a kérdéses időben a környékén tartózkodtak.

Várják azok jelentkezését is, akik ugyanekkor a Sopront Harkával összekötő úton közlekedtek és ott fentieknek megfelelő leírású gyalogost vagy gyalogosokat láttak Sopron felé haladni. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány az ügy nyomravezetőjének egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.