Ágnes
-13 °C
0 °C

Végre jön a tél

2005.03.18. 15:10
Pénteken a csütörtökihez képest már hűvösebb reggelre ébredt Magyarország, és a hideget kedvelők előre dörzsölhetik tenyerüket: szombaton záporral, erős széllökésekkel érkezik a hidegfront. A jövő hét közepéig jelentős lehűlés várható.

Egyelőre annyi bizonyos, hogy ezen a héten Tavasz Tündér csak megmutatta magát, a hétvégén ugyanis jelentős, 10-13 fokos lehűlés várható. Szombaton erős széllökésekkel sarkvidéki levegő érkezik az országba, mondta az Indexnek Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki szerint vasárnap mérséklődik a szél, de a hideg marad.

Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet éjszaka mínusz 5 fok lesz, de hétfőn lesz a leghidegebb, amikor egyes helyeken mínusz 8 fok is lesz. A nagyon fázósoknak jó hír, hogy hétfőn és kedden napközben plusz 7 és 12 fokra is emelkedik a hőmérséklet, hogy aztán éjszakára ismét 0 fok alá zuhanjon. A szélcsendes időben fogcsokorgató hideget érzünk majd, de aztán szerdán megint érkezik a melegfront.

Szerdán száraz, napos idő lesz, a legmagasabb hőmérséklet 15 Celsius fok, csütörtökön és a hét további napjain is marad a kellemes tavaszi idő, igaz a hét második felében többször zápor, zivatar lesz.

Szolgálati közlemény: a leandereket csak a jövő hét második felében ültessük ki, a kerti csapokat se vegyük elő annál hamarabb, viszont senki nem garantálja, hogy áprilisban nem lesz orbitális hideg.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!