Szabina
4 °C
12 °C

Tízezreket várnak Simon Tibor temetésére

2002.05.07. 09:49
A szervezők szerint több tízezer ember vesz részt kedden Simon Tibor temetésén. Vidékről, sőt külföldről is érkeznek külön autóbuszokkal a gyászolók a szertartásra. Közben folytatódik a nyomozás: a Fővárosi Főügyészség szerint a Simon-ügy minden gyanúsítottja megvan.
A család akaratának megfelelően kedden délután fél háromkor kísérik utolsó útjára a Farkasréti temetőben Simon Tibort, a Ferencváros és a BVSC egykori, 16-szoros válogatott labdarúgóját. A különös kegyetlenséggel meggyilkolt Simon Tibor ravatalánál László atya celebrálja a megemlékezést, de elbúcsúzik a sportembertől az MLSZ, az FTC és a Sopron egy-egy képviselője is.

A Borsodi Liga lapja úgy tudja, hogy a koporsónál a zöld-fehérek részéről Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Vincze Ottó és Szűcs Lajos, míg a soproniaktól Csiszár Ákos, Tóth Mihály, Vincze Gábor és Nagy Tamás állnak majd díszsorfalat.

A rendőrség és a BKV nem tervez különleges intézkedést

A Blikk információi szerint a szervezők 30-50 ezer emberre számítanak, viszont a BKV csak néhány ezerre, így semmilyen különleges intézkedést nem hoztak. A közlekedési vállalat sűríti majd az 59-es villamos és a 8-as busz járatait. A ma délután fél háromkor kezdődő temetési szertartásra Sopronból különvonat, több vidéki városból, sőt a környező országok magyarok lakta területeiről különbuszok érkeznek.

A rendőrség sem számít tömegre, sőt arra sem, hogy a gyászolók egy része átvándorol majd a gyilkosság helyszínére, a Lövőház utcába.

Folytatódik a nyomozás

Közben az ügyészségi nyomozóhivatal folytatja a nyomozást a gyilkosság ügyében. Hétfő délután kihallgatták a negyedik gyanúsítottat is Simon Tibor agyonverése kapcsán - értesült az Index. Úgy tudjuk, hogy a Café Allure bárban szintén biztonsági őrként dolgozó - de nem rendőr - férfi kihallgatásával bezárult a kör, azaz mindenkit megtaláltak, akinek köze van Simon halálához.

Tagadta bűnösségét az őrizetbe vett és gyanúsítottként hétfőn kihallgatott férfi - tájékoztatta az MTI-t Sódor István, a Fővárosi Főügyészség vezetője kedden.

A tanúvallomások egybevetése, valamint a videofelvételek alapján alaposan gyanúsítható a férfi azzal, hogy részt vett a bűncselekményben. Az ügyészség még nem döntött arról, hogy indítványozza-e a férfi előzetes letartóztatását.

A boncolás alkalmával tizenegy különböző sérülést találtak Simon Tibor holttestén.


Részletek>>

A végzetes éjszaka

Május másodikán helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság a harmadik gyanúsítottat, G. Jánost . A nyomozók megállapították, hogy Simon egy tettlegességig fajuló vitába keveredett egy eddig ismeretlen személlyel, és G. Jánossal. Simon Tibor kifutott a Café Allure nevű bárból; az utcán az egyik korábban előzetesbe helyezett személy elgáncsolta a futballedzőt. Ezt követően három férfi kezdte ütlegelni Simont: a két korábbi gyanúsított, és G. János.

A vallomások szerint Simon a verés közben felült, és bocsánatot kért. Ezután G. János bal öklével Simon arcába csapott, aki ettől "eldőlt". Az edző ezután nem mozdult, de G. János még egyszer hátba rúgta.
Részletek>>

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!