Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Tilos koporsókat földelni Szegeden

2004.04.20. 20:32
Kapcsolódó cikkek (1)
A magas talajvíz miatt csak urnás temetéseket vállalnak Csongrád megye székhelyén. Hétfőn egy méter magasra jött fel a talajvíz. A Szeged mellett található Tiszaszigeten, az ország legmélyebb pontján, a talajvíz nem akadályozza a temetéseket, írja a szegedi Délmagyarország.
Csak urnás temetéseket vállalnak a szegedi temetőkben, mert a magas talajvíz miatt nem lehet koporsókat elföldelni. Egyetlen temetést sem marad el ezért, írja a szegedi Délmagyarország.

A szegedi temetőkben próbafúrásokat végeznek. Azt figyelik, hogy milyen magasra jön fel a talajvíz. A hétfőn mért érték jóval meghaladta az egy métert, ezért - a jogszabályoknak megfelelően - nem lehet e mélységbe temetni. Az urnás temetéseket nem akadályozza a magas talajvíz.

A szegedi temetők esete egyedi Csongrád megyében. Más településeken nincs ilyen magasan a talajvíz, így vállalnak koporsós temetéseket is. Az ország legmélyebb pontján, Tiszaszigeten sem akadályozza a talajvíz a temetések menetét, mert a sírkert egy viszonylag magasabb területen helyezkedik el, írja a Délmagyarország.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.