Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

’Hatkor a kettes parcellánál’

2005.05.19. 07:04
Festménypályázatot hirdetett a Temetkezési Intézet. A cég vezetése azt szeretné, ha találka- és pihenőhellyé válna a temető. A legjobb festmény készítője kétszemélyes párizsi utat nyer, temetőlátogatással.
„Tabudöntögető” javaslattal állt elő a Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatója. Simóka Kálmánné azt szeretné, ha a temető „egy jó hely lenne, ahol sétálgatni, üldögélni, pihenni lehet”. Egy tanulmányt idéz, mely szerint a fiatalok többsége csak évente egyszer, a halottak napján jár a temetőbe. Ezen szeretnének változtatni.

A Reggel értesülései szerint a vezérigazgató első lépésben egy festménypályázat révén tenné találka- és pihenőhellyé a temetőt. A cég arra kérte a középiskolásokat, képzőművészeti iskolás diákokat, hogy fessék le kedvenc temetőjüket. Az eredményhirdetés után a pályaműveket a Fiumei úti temetőben állítják majd ki. "Szeretnénk megmutatni a temetőt egy egészen új aspektusból, másként, mint ahogy az emberek általában találkoznak vele, a temető nem kizárólag kegyeleti hely, egyben park, zöldterület is, tele fákkal, virágokkal és történelmi sírhelyekkel. A város zöld foltjaként egy-egy könnyen elérhető parkot is jelenthet a városlakók számára."

A szervezők olyan műalkotásokat várnak, "amelyek kifejezően és érzékletesen adják vissza a tavaszi sírkert meghitt, barátságos hangulatát. A művész mutassa meg a temetői park színeit, zöld élettel teli világát - tárja elénk a temetőnek azt az arcát, amelyet csak nagyon ritkán veszünk észre."

A zsűri által legjobbnak ítélt festmény alkotója egy kétszemélyes párizsi hétvégét nyer. Benne egy Pere Lachaise temetői látogatás.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!