Miklós
-7 °C
4 °C

Tűzoltó is megsérült egy terézvárosi tűznél

2003.05.06. 07:12
Egy tűzoltó és több civil is kórházba került füstmérgezés gyanújával azt követően, hogy kiégett egy terézvárosi garázs. Az eddig ismeretlen okból keletkezett lángok elpusztítottak két személyautót, de a szomszédos lakóépül tetőszerkezete is lángra kapott. A tűzoltók, így rövid időre kiürítették a bérházat, a tűz keletkezésének körülményeit szakértők vizsgálják.
Tekintse meg galériánkat!
Fotó: HavariaPress
Egy tűzoltót és négy lakót is kórházba kellett szállítani füstmérgezés gyanújával a kora hajnalban keletkezett tűzeset helyszínéről. A VI. kerületben a Paulay Ede utcában egy telken kialakított őrzött parkolóban gyulladt ki egy garázsépület. A garázsban parkoló hét autó közül kettő teljesen kiégett, a tűz az első feltételezések szerint ezekből indulhatott ki. A lángok gyorsan átterjedtek az épület tetőszerkezetére, illetve a tűzfalon keresztül a telekkel határos Király utcai emeletes bérház tetejére is. Az épületek tetőszerkezete összesen mintegy kilencszáz négyzetméteres területen izzott illetve égett.

Nehezítette a tűzoltók munkáját, hogy emelőkosaras járművük nem fért be a telek kapuján, így a szomszéd utca egy üres részéről nyúlt át az emelőkocsi negyven méteres karja az égő épület fölé. A fővárosi tűzoltók szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzhöz huszonkét szerkocsi vonult ki, és nyolcvannégy tűzoltó munkájával, tíz vízsugár bevetésével sikerült hajnali fél ötre a lángokat eloltani. A szomszédos épületben mintegy negyven lakást kellett a mindent elárasztó füst miatt átszellőztetni. A lakóknak erre az időre el kellett hagyni a lakásokat, de rövid idő múlva visszatérhettek otthonaikba. A tűz okát egyelőre vizsgálják, az anyagi kár jelentős.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!