Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Bombariadó és kényszerleszállás Ferihegyen

2002.10.04. 13:19
Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Malév New York-i járatának, mert egy ismeretlen telefonáló bejelentése szerint plasztikbombát rejtettek el a gépen. A gép sérülés nélkül landolt, és a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet a gépen.
Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 767-es típusú személyszállító repülőgép Ferihegyen, mert egy telefonos bejelentés szerint bombát juttattak a gépre. A Malév New York-i járata tizenegy óra negyvenkor szállt fel, és pár perc múlva, Tatabánya fölül kellett visszafordulnia a telefonhívás miatt.

Az utasok biztonságban vannak

"Emberi élet nincs és nem is volt veszélyben" - mondta el az Indexnek Pető Görgy, a reptér szóvivője. A Ferihegyi irányítóközpontot pár perccel 12 előtt figyelmeztette egy telefonáló. "A bejelentő szerint plasztikbomba van a New York-i járaton" - mondta el Krebsz Adrien, a Malév szóvivője a Havaria Pressnek. A gép sikeresen landolt, az utasok biztonságban elhagyták a gépet. A vizsgálat során a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet a gépen.

Lefújták a riasztást

Az eset után közvetlenül riadóztatott mentőknél már lefújták a riasztást. "Kényszerleszálláshoz riasztottak minket, első lépcsőben hat mentőautóval indultunk a helyszínre, és további autók is bevetésre készen álltak" - mondta el az Indexnek Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.