Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Öngyilkos lett egy halálraítélt

2006.10.19. 19:22
Tizenegy évet töltött halottasházban egy 29 éves férfi, aki nem sokkal halálos ítéletének végrehajtása előtt megölte magát.

Órákkal a kivégzése előtt öngyilkosságot követett el egy 29 éves halálra ítélt Texas amerikai szövetségi állam egyik börtönében. A huntsville-i börtönhatóságok szerint a Johnson névre hallgató elítélt 18 órával a kivégzés előtt egy farúdhoz erősített fémdarabkából készített pengével vágta el a torkát.

A foglár szokás szerint negyedóránként ellenőrizte a foglyot, és egy ilyen szemle alkalmával talált rá a vérbe fagyott Johnsonra. Az elítélt nem adott életjelet, és kórházba szállítás után halottnak nyilvánították. Johnsont 1995-ben ítélték halálra, mert meggyilkolt egy bolti alkalmazottat.

Az elítélt tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot, társa ellen vallott, aki viszont vádalkut kötött az ügyészséggel, Johnsont tette felelőssé a bűntettért, és megúszta nyolc év börtönbüntetéssel. Nem ez az első eset Texasban, hogy siralomházban vet véget életének a kivégzésre váró rab. Legalább hat ilyen eset történt már a déli államban, ahol jelenleg 390 ember vár halálos ítélete végrehajtására.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.