Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Tíz évet kapott a testvérgyilkos

2004.11.02. 15:02
Egy kenyérvágó késsel szúrta hasba testvérét Lakatos József tavaly Hosszúpályiban. A karácsonyi gyilkosságért a Szegedi Táblabíróság tíz évi fegyházbüntetésre ítélte a férfit.
A Szegedi Ítélőtábla emberölés bűntettében bűnösnek találta és tíz év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte Lakatos Józsefet, aki tavaly karácsonykor Hosszúpályiban meggyilkota testvérét. A Hegedűs István vezette büntető tanács döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét - nyolc év szabadságvesztés - , mivel törvénysértően enyhének találta azt.

Sokat veszekedtek

A vádlott, Lakatos József és Lakatos István Hosszúpályiban, egy házban laktak. A vádirat szeint a vádlott és a sértett között nem volt jó a viszony, rendszeresen veszekedtek, és a szóváltásuk gyakran tettlegességig fajult.

Tavaly december 24-én mindketten nagy mennyiségű alkoholt ittak. A vádlott estére rosszul lett, és a házban akart lefeküdni, de testvére már az ágyban feküdt, és nem akarta átengedni a helyét. Emiatt vita robbant ki a testvérek között, a sértett egy lábossal többször is fejbe ütötte a vádlottat, majd dulakodtak, és a földre kerültek. A verekedésbe többen bekapcsolódtak, és sikerült a vádlottat lerángatni a sértettről.

Lakatos István kirohant az udvarra, de a vádlott az asztalról felkapott egy kenyérvágó kést, majd testvére után szaladt. Az udvaron testvérét nagy erővel hasba szúrta. A riasztott mentők a megszúrt férfit a kórházba szállították, de Lakatos István öt nappal később belehalt sérülésébe.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!