Erzsébet
0 °C
7 °C

Vádemelés Toller balesete miatt

2006.10.19. 13:55
Négy hónappal Toller László balesete után a rendőrség lezárta a nyomozást, az ügyiratot vádemelési javaslattal küldi meg a szekszárdi ügyészségnek. A balesetet a rendőrség szerint a két teherautót előző Mercedes okozta, ami miatt Toller a balesetben életét vesztő sofőrje félrerántotta a kormányt.

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást Toller László szocialista politikus, Pécs volt polgármestere balesetének ügyében a rendőrség. A baleset okozásával továbbra is a Toller autójával szembe haladó Mercedes sofőrjét gyanúsítják, mondta el érdeklődésünkre Mártonné Kasler Sarolta, a Tolna megyei Rendőrkapitányság sajtóreferense.

A Mercedes két teherautót előzött Dombovár körzetében, Toller hivatali autójának sofőrje - aki a kórházban életét vesztette - emiatt kapta fére a kormányt. Tollerék autója a jobboldali patkára szaladt, onnan pedig a menetirány szerinti baloldalra repült át, ahol árokba borult.

A balesetben Toller László is életveszélyesen megsérült, mesterséges kómában kellett tartani. Egyszer még halálhíre is felröppent, igaz, ezt gyorsan cáfolták. Állapota azóta stabil, valamelyest javult is. A kómából már felébresztették.

Toller Lászlót értesüléseink szerint Budapestre szállítják rehabilitációra.

A Dombóvári Rendőrkapitányság csütörtökön zárta le a vizsgálatot, az ügyiratot vádemelési javaslattal pénteken küldi meg a Szekszárdi Városi Ügyészségre.