Mária
-7 °C
3 °C

18 milliós állami támogatást nyúlt le egy szekszárdi cég

2005.12.14. 12:34
Csalást derített fel a rendőrség Tolna megyében. A 'vállalkozók' csökkent munkaképességűeket használtak fel közpénzek megszerzésére.

Letartóztatta a bíróság annak a Tolna megyei cégnek két tulajdonosát és ügyvezető igazgatóját, akik csökkent munkaképességű dolgozók foglalkoztatása címén csaltak ki (a gyanú szerint) 18 millió forintos állami támogatást, közölte Szíjártó István ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szekszárdi sajtótájékoztatón szerdán.

A Multivitál Kft. büntetett előéletű tulajdonosai és vezető tisztségviselője ellen jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettének alapos gyanúja miatt folyik nyomozás. Az eljárás adatai szerint a szekszárdi illetőségű tulajdonosok azért hozták létre vállalkozásukat, hogy bűncselekmény útján, megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása címén jussanak állami támogatáshoz.

Bérjegyzék - az volt

A komlói bejegyzésű, munkaruházat-gyártást és csomagolás-technikai tevékenységet megjelölő cég októbertől két telephelyen összesen háromszáz nagymányoki és bátai emberrel kötött munkaszerződést. Az első fizetésnapon aláíratták a kiszolgáltatott dolgozókkal a bérjegyzéket, mondván, hogy hamarosan megkapják a bérüket, majd a listával igazolva a csökkent munkaképességűek foglalkoztatását, felvették az állami támogatást.

A háromszáz ember járandóságát november végére ígérték kifizetni, azonban november 28-án arról értesítették a két település polgármesterét, hogy a céget eladták, az új tulajdonosnak pedig átadtak több millió forintot. A nyomozás adatai szerint a tulajdonosként bejegyzett személyt rá akarták venni, hogy álljon a dolgozók elé, és mondja azt, hogy megkapta a pénzt, de ellopták tőle.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mivel zsarolták a szentesi lakost, a bűnügyi igazgató egyelőre nem válaszolt. Szíjártó István elmondta, a rendőrség egy újságcikk miatt indított vizsgálatot december 2-án, és egy házkutatáskor sikerült minden terhelő okiratot és 13 millió forintot is lefoglalni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.