Jusztina
6 °C
20 °C

Megtalálták a gyerekek holttestét a Dunába csúszott autóban

2007.01.03. 12:19
Egy három- és egy ötéves gyerek ült abban az autóban, amely belecsúszott a Dunába az újmohácsi révnél. A szülők az átkelésre várakozva kiszálltrak a kocsiból, ekkor gurult bele a folyóba az autó. A szülök ellen eljárást indítottak.

A búvárok szerda délben találták meg a kora délelőtt az újmohácsi révnél két gyermekkel a Dunába csúszott autót. A három- és ötéves gyermeket nem sikerült újraéleszteni.

Elindult, elmerült

Egy család személyautóval 9 óra előtt késve érkezett a komphoz, a többi autó már felhajtott a kompra. A szülők a lejtő elején megálltak autójukkal - még nem tisztázott, hogy melyikük vezette a kocsit -, az apa kiszállt jegyet venni, és az anya is elhagyta az autót. A két gyerek bent maradt a kocsiban, amely váratlanul belegurult a folyóba és azonnal elmerült.

A helyszínen tartózkodó Gál Vilmos mohácsi rendőrkapitány szerint a baleset oka az eddigi vizsgálat szerint az volt, hogy a kocsit nem rögzítették megfelelően.


Klikk a képre!

A jelenleg sokkos állapotban lévő szülők az autó után szaladtak, és a vízbe is belegázoltak, de már nem tudtak segíteni gyermekeiknek. A víz ötven-száz méterre sodorta a parttól a két embert, végül egy uszály vette fel őket.

9 fokos a Duna

A riasztott bajai tűzoltók a mentés kezdetén elmondták, hogy akkor van esélyük a gyerekeknek a túlélésre, ha beszorult a levegő az utastérbe, igaz, az is elhasználódik egy idő után. Ha az autóba befolyt a hideg víz, akkor a testet ért stressztől az életműködés lelassul, ilyenkor fél óráig még van esély az újraélesztésre. A Duna hőmérséklete 9 fokos.

A kompnál hasonló baleset még nem volt.

A három kocsival a riasztáshoz érkező bajai tűzoltók mellett mentőhelikopter is a helyszínen volt. Délutánra kiderült, gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt eljárást indított a rendőrség a szülők ellen, közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense az MTI-vel.

Gyakran gurulnak el az autók

Horváth Nóra a Baranya megyei rendőrkapitányság sajtóreferense megjegyezte, hogy a közlekedésben sok olyan eset fordul elő, amikor a járművezetők elfelejtik rögzíteni az autót, de ezek rendszerint nem járnak sérülésekkel, nem végződnek halállal, csak kisebb károkozásokkal.

Nem ritka, hogy nem húzzák be a kéziféket és az elszabadult jármű az előtte, vagy a mögötte parkoló autónak ütközik. Megesik, a tulajdonosok kocsilopás miatt hívják a rendőrséget, rövid idő múlva pedig kiderül: a jármű megvan, csak néhány sarokkal arrébb, az árokban kötött ki - mondta.

Az elmúlt években egy ember vesztette életét hasonló körülmények között. 2004 májusában autójával a Füzesabony határában lévő bányatóba csúszott, és a vízbe fulladt egy helyi horgász. A járművet, illetve a férfi holttestét speciális mentők és búvárok segítségével találták meg.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.