Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Tasnádi megbízást adott felesége megölésére?

2005.05.03. 13:44
A Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés előkészületével gyanúsít egy exrendőrt, akit állítólag azzal bízott meg a vállalkozó, hogy ölje meg feleségét. Egyes sajtóértesülések szerint azért gyújtatta fel Tasnádi egy exrendőr terepjáróját, mert az nem hajtotta végre a másfél milliós megbízást, amit a vállakozó a feleségének megölésére adott. A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúsítottként kezeli a Budapesti Rendőr-főkapitányság akció osztályának egykori tisztjét, az ügybe állítólag egy újságíró is belekeveredett.

Emberölés előkészületével gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNyI) egy volt rendőrtisztet. Labancz Ferencet a napokban gyanúsította meg az NNyI, erősítette meg Horváczy Emese azt MTI-nek a hétfői sajtóértesüléseket. A szóvivő ezen kívül nem kívánt többet elmondani az ügyről.

Egyes értesülések szerint a nyomozók úgy vélik, a Budapesti Rendőr-főkapitányság akció osztályának egykori tisztje évekkel ezelőtt másfél millió forintot vett át Tasnádi Pétertől azért, hogy megölje a vállalkozó feleségét. A megbízás nem teljesült, de a pénzt Tasnádi Péter nem kapta vissza. A Magyar Nemzet szerint Tasnádi Péter, miután tavaly tavasszal szabadult több éves börtönbüntetéséből, megpróbálta Labancz Ferencen behajtani a pénzt, de sikertelenül. Ekkor megbízott két embert azzal, hogy figyelmeztetés gyanánt gyújtsák fel Labancz terepjáróját.

Bizalmasból sértett

A fővárosi XIII. kerületi Hotel Hélia parkolójában álló kocsira 2004. szeptember 1-jén hajnalban Molotov-koktélt dobtak. A kocsi kiégett, a tűz további öt járműben okozott tízmilliós nagyságrendű kárt. Személyi sérülés nem történt. A rongálás ügyében nyomozás indult.

Labanczot, akit a Blikk Tasnádi bizalmasának nevez, korábban sértettként tartották számon, mivel terepjáróját a gyanú szerint a vállalkozó gyújtatta fel. A napilapnak a volt főrendőr azt mondta, nem is érti a gyanúsítást, és koholt bizonyítékokról nem nyilatkozik.

Újságíró a gyanúsítottak közt

A hétvégén az üggyel összefüggésben két másik Tasnádihoz köthető embert is letartóztattak, köztük egy újságírót. A Hír TV információi szerint B. Pált a Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés előkészületével, lőfegyverrel visszaéléssel és felbujtóként elkövetett testi sértéssel gyanúsítja. Az újságíró állítólag Tasnádi feleségének megölésére készült társaival; az ő feladata a gyilkos fegyver beszerzése volt.

Tasnádi Pétert a Nemzeti Nyomozó Iroda jelentős kárt okozó sikkasztással, zsarolással, valamint közveszéllyel fenyegetéssel is gyanúsítja.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!