Miklós
-7 °C
2 °C

Csodával határos túlélés

2006.01.20. 12:25
A legsúlyosabb sérülése egy agyduzzanat annak a szlovák katonának, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce közelében lezuhant gép fedélzetén tartózkodott. A Pristinából Kassára hazatérő, főleg békefenntartó szlovák katonák közül más vélhetően nem élte túl a szerencsétlenséget.

Az orvosok szerint csodával határos, hogy a Magyarországon lezuhant szlovák katonai repülőgép egyetlen túlélője könnyű sérülésekkel túlélte a szerencsétlenséget.


Az Index helyszíni képei

Agyduzzanat a legsúlyosabb sérülése

A kassai kórház orvosainak pénteki tájékoztatása szerint a férfit sokkos állapotban, nem sokkal hajnali három óra után a magyar mentőszolgálat szállította a kassai kórházba, ahol azonnal orvosi ellátásban részesült.

Peter Belus altatóorvos úgy nyilatkozott, hogy a beteg legsúlyosabb sérülése agyduzzanat, de annak következményeiről csak két nap múlva tudnak biztosat mondani: várhatóan két hét kórházi kezelésre lesz csupán szükség. A túlélő testén ezen kívül csak néhány horzsolás és enyhébb égési sérülés található.

Feleségének telefonált

A férfit jelenleg altatják, és arra számítanak, hogy ő lesz az, aki a legtöbb információval tud majd szolgálni a szerencsétlenség körülményeiről, hiszen az eszméletét sem veszítette el, végig lehetett beszélni vele.

Szinte biztos, hogy ő az, aki nem sokkal a gép lezuhanása után telefonon felhívta a feleségét, akit a BBC értesülései szerint Michaela Farkasovának hívnak, és elmondta: balesetet szenvedtek, s egy erdős területen összeroncsolódott gép roncsai közül beszél. A beszélgetés ezután megszakadt, a túlélő telefonja a későbbiekben már nem válaszolt.

Az 1993-tól önálló Szlovákia fegyveres erőinek ez volt az eddigi legnagyobb légi szerencsétlensége.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.