Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Túszdráma egy amerikai iskolában

2003.09.18. 07:27
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy magát az al-Kaida terrorszervezet tagjának mondó, lőfegyverrel és henteskéssel felfegyverzett férfi túszul ejtett egy osztályt a Tennessee állambeli Dyersburg főiskolájában, a kilencórás dráma végkifejlete során a férfit lelőtték, két túsz megsebesült. Harold Kilpatrick búcsúlevelében azt írta, hogy utálja az amerikaiakat, és személyesen beszélt Oszama bin Ladennel.
A 26 éves Harold Kilpatrick a Memphistől mintegy 120 kilométerre északkeletre fekvő város főiskolájába hatolva eleinte semmilyen követeléssel nem állt elő, csak azt közölte, hogy még aznap öngyilkos lesz - tájékoztatott Bobby Williamson rendőrfőnök.

A 9 milliméteres revolverrel és késsel rendelkező férfi az akció kezdete után néhány órával négy túszát elengedte az összesen 15-16 fogoly közül.

A rendőrök végül behatoltak az épületbe, és lelőtték a túszejtőt. A diákok sebesülése nem súlyos.

Nem is al-Kaida tag

Mivel a férfi magát egy nemzetközi terrorszervezethez tartozónak mondta, a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is kihívták, de Williamson szerint nincs alapja az állításnak. Az igazságügy-minisztérium washingtoni illetékesei szerint sincs bizonyíték arra, hogy a férfi valóban az al-Kaida tagja lenne.

Nem szerette hazáját

Kilpatrick nem volt diák, sem alkalmazott a tanintézményben, és tettének indítóokai továbbra sem ismeretesek. Nővére házában búcsúlevelet hagyott hátra, amelyben egyebek között bejelentette, hogy nem szereti az amerikaiakat, tagja az al-Kaidának, és személyesen beszélt már Oszama bin Ladennel, a terrorszervezet feltételezett vezetőjével.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!