Szabina
4 °C
12 °C

Erdőtüzek Dabason és a Látó-hegyen

2003.07.02. 20:36
Kapcsolódó cikkek (1)
Még nem tudni, hogy mitől kapott lángra egy akácos és fenyves erdő Dabasnál, valamint egy fenyves a Veszprém megyei Látó-hegyen. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja a figyelmet a tűzgyújtási tilalomra.
Nagyobb kiterjedésű erdőtüzeket kellett leküzdeniük a tűzoltóknak szerdán az országban két helyen is - értesült a HavariaPress.

Dabas térségében délben egy akácos és fenyves erdő körülbelül húsz hektáron le is égett, de a kivonuló tűzoltók legalább ekkora területet meg is mentettek a lángoktól. Dabasnál összesen tizenkét tűzoltójármű hatvan fős legénysége dolgozott a károk elhárításán, így az épen maradt erdőterületek mellett három közeli tanyát is megóvtak a tűztől. Az erdőtűz végleges oltása előreláthatóan a késő esti órákig el fog tartani.

A Veszprém határában lévő Látó-hegyen kora délután szintén egy fenyves kapott lángra. A hatalmas füsttel járó tüzet a déli parton is látni lehetett, a tűzoltókat is onnan értesítették. A Látó-hegyi fenyveshez hét járművel harmincöt tűzoltó vonult ki.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a balatoni helyszínen is dolgoznak még az esti órákban a tűzoltók. A keletkezési okokat és a kár mértékét még nem lehet tudni, ezek csak az oltás befejeztével megtartott helyszíni vizsgálatok során fognak kiderülni. A több hektáros erdőterületeket elpusztító tüzek miatt a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ismételten felhívja a figyelmet a tűzgyújtási tilalom betartására és az erdőkben, mezőkön szükséges fokozott óvatosságra, mert akár egy eldobott cigarettacsikk is tűzvészt okozhat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.