Előd
5 °C
12 °C

Kigyulladt egy lakótelepi lakás a X. kerületben

2001.08.17. 10:22
Csütörtök este újabb nagy erejű lakástűz pusztított Budapesten. A X. kerület Lenfonó utcában eddig ismeretlen okokból egy tízemeletes ház ötödik emeleti lakásából törtek ki a lángok az ablakon. Rövid időn belül ez a harmadik lakótelepi lakástűz Budapesten.
A rendőrök megtalálták az épületben a lakás négy lakója közül az egyiket. A másik fiatalemberről, aki a tűz kitörésekor állítólag a lakásban tartózkodott egyelőre nincs információ. A ház összes lakásának átvizsgálása után komolyabb sérültről nem érkezett jelentés - nyilatkozta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője az MTI-nek.

Egy rendőr viszont könnyebb sérüléseket szenvedett a mentési akció során - tudta meg a HavariaPress. A rendőrőrmester a lakók kimenekítése során, üvegszilánkoktól sérült meg. A helyszínre kiérkezett tizenkét tűzoltóegység mintegy hatvan tűzoltója épen térthetett vissza az akcióból. A lakók közül néhányan azonban könnyebb füstmérgezést szenvedtek.

Este tíz óra környékén a lakók már visszatérhettek - rendőrségi és tűzoltósági segítséggel - az épület épen maradt részébe. A kiégett lakások tulajdonosainak elhelyezéséről a X kerületi önkormányzat gondoskodik. A tűz keletkezésének okait jelenleg is vizsgálják.

Az üvegszilánkoktól megsérült Kupai Tibor rendőrtörzsőrmestert és két társát - Kiss Tibort és Moldován Róbertet - Kökényesi Antal, Budapest rendőr-főkapitánya pénteken kitüntette és pénzjutalomban részesítette bátor helytállásukért.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!