Judit
3 °C
6 °C

Bennégett a lángoló szalmatoronyban egy 12 éves fiú

2002.10.06. 19:41
Bennéget az M7-es mellett kigyulladt szalmatoronyban a bálákat meggyújtó egyik fiú. A szerencsétlenül járt 12 éves fiú és 14 éves társa egy öngyújtóval játszott a 30 méter magas toronyban. A megmenekült idősebb fiú másodfokú égési sérülései ellenére azonnal segítségért rohant.
Csak a holttestét találták meg annak a tizenkét éves kisfiúnak, aki tizennégy éves barátjával felgyújtotta a Polgárdi közelében, az M7-es autópálya melletti óriás szalmatornyot. A 20-25 ezer szalmabálából épült tornyot a 14 éves fiú elmondása szerint véletlenül gyújtották fel.

Kiesett a kezükből az öngyújtó

A két gyerek délután mászott be az eredetileg reklámcéllal felállított 30 méter magas torony belsejébe. A 14 éves fiú szerint bent "találtak egy öngyújtót, az kiesett a kezükből és meggyújtotta a szalmát". Az idősebb fiúnak sikerült kimenekülnie a lángok közül, 12 éves társa azonban nagy valószínűséggel rossz irányban kereste a kijáratot, s az égő szalmatoronyban rekedt - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek.

Sérülései ellenére segítségért rohant

Elszenesedett holttestét valamivel este fél hét előtt találták meg a tűzoltók. A kimenekült fiú első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, enyhe füstmérgezést kapott, de az M7-es felüljáróján várakozó társaival együtt még segítségért rohant, mielőtt a mentők a kórházba szállították.

Jelenleg az intenzív osztályon tartják megfigyelés alatt. A lángoló szalmatorony oltását nem sokkal este hét óra után befejezték - nyilatkozta Pavelcze László, a székesfehérvári tűzoltók szóvivője az MTI-nek. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében folytatja az ügy vizsgálatát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.